Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


Eenvoudige bediening met één druk op de knop

Werking van de Afstandsbediening

Met de afstandsbediening schakel je het alarmsysteem eenvoudig in of uit met één druk op de knop. Ook beschikt de afstandsbediening over een paniekknop waarmee je thuis in geval van nood direct een alarmbericht laat versturen aan al je contactpersonen.

Naast het volledig in- of uitschakelen van het alarmsysteem, kan het met de afstandsbediening ook het deels worden ingeschakeld. Handig voor 's nachts als alleen de begane grond ingeschakeld moet zijn. Je stelt eenvoudig online in welke melders dit moeten zijn.

Tevens kun je verschillende afstandsbedieningen aan verschillende bewoners toekennen. In je WoonVeilig account kan je onder het tabblad "Alarmmeldingen" zo altijd zien wie het alarm in- of uit heeft geschakeld. Handig als je bijvoorbeeld wilt weten of je kinderen veilig thuis zijn gekomen.

Onderdelen van de afstandsbediening:

1. "AAN" knop:

Om het alarm in te schakelen.

2. "AAN, gedeeltelijk" knop:

Om je alarm in te schakelen als je thuis bent. Stel in je WoonVeilig account in welke accessoires actief moeten zijn als het alarm aanstaat en je thuis bent.

3. Batterijvak:

Om de batterij in te plaatsen.

4. Indicatielampje:

Deze brandt wanneer de afstandsbediening een signaal verstuurt naar de huiscentrale. Om zeker te zijn dat het signaal correct is verzonden, houd je de knop net zo lang in tot het indicatielampje uitgaat.

5. "UIT"knop:

Om het alarm uit te schakelen.

6. "HELP" knop:

Houd deze knop minimaal 3 seconden ingedrukt om de sirene van de huiscentrale te activeren en alarmberichten aan al je contactpersonen te versturen. Om deze knop te activeren hoeft je alarm niet ingeschakeld te zijn.


Installeren

Het installeren van de afstandsbediening is zeer eenvoudig en valt uiteen in twee delen:

Het plaatsen van de batterij

1. Open het batterijvak aan de achterkant van de afstandsbediening.

2. Plaats de batterij, waarbij de plus kant (+) van de batterij naar boven wijst.

3. Sluit het batterijvak.

Het aanmelden van de afstandsbediening op het alarmsysteem

De afstandsbediening welke in het WoonVeilig Alarmsysteem startpakket zit, is vooraangemeld. Mocht je een extra afstandsbediening hebben besteld, volg dan het onderstaande stappenplan:

1. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het lampje “Status” en het lampje “Online” branden groen.

2. Druk minimaal 7 seconden op de knop "Bevestigen" aan de zijkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het lampje “Status” groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

3. Druk minimaal 3 seconden op de groene knop van de afstandsbediening. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer de afstandsbediening succesvol is aangemeld. De huiscentrale geeft 2 pieptonen als de afstandsbediening al succesvol was aangemeld.

4. Druk nogmaals enkele seconden op de knop "Bevestigen" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

5. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten de aangemelde afstandsbediening verschijnen.

Tip: Koppel de afstandsbediening direct na het installeren aan een gebruiker van het alarmsysteem. Dit kun je doen in je WoonVeilig account onder "Mijn account". Zo kun je altijd zien wie het alarm aan en uit heeft gezet.


Testen

Om een juiste werking van de afstandsbediening te controleren is het aan te raden het te testen.

Schakel het alarmsysteem in met de afstandsbediening. Wanneer het alarm geactiveerd wordt, is de afstandsbediening correct geïnstalleerd.


Onderhoud

De afstandsbediening wordt gevoed door een CR2032 3V 230mAh lithium knoopcel batterij en geeft zelf aan wanneer de batterij bijna leeg is. Als de batterij nog ongeveer een maand voeding heeft krijg je de volgende meldingen wanneer je de WoonVeilig Beveiligingsdienst hebt:

1. Per sms, telefonisch of per e-mail ontvang je eenmalig een waarschuwing.

2. In je WoonVeilig account vind je onder het tabblad "Alarmmeldingen" de melding "Batterij bijna leeg".

3. Op de huiscentrale knippert het lampje “Status” rood/groen. Nadat de batterij is vervangen zal de huiscentrale weer in de normale status terugkeren.


Onderhoudspagina

Naast dat je op diverse manieren op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:

1. Open de WoonVeilig App

2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.

3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.


Hoe vervang je de batterij van de afstandsbediening?

1. Controleer of het alarm is uitgeschakeld.

2. Open het batterijvak aan de achterkant van de afstandsbediening.

3. Verwijder de lege batterij.

4. Wacht 5 minuten, druk op 1 van de knoppen van de afstandbediening om de laatste reststroom te verwijderen.

5. Plaats de nieuwe CR2032 3V 230mAh lithium knoopcel batterij. De plus kant (+) van de batterij moet naar boven wijzen.

6. Sluit het batterijvak.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de installatie van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies