• 088-383 88 38
Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je per onderwerp de meest gestelde vragen.

Vind je geen antwoord op jouw vraag, neem dan contact op met de WoonVeilig Klantenservice. Wij helpen je graag verder.

Algemene vragen

WoonVeilig is een betrouwbaar alarmsysteem om zelf je huis te beveiligen tegen brand, inbraak of lekkage.

Omdat het beveiligingssysteem aan je internetverbinding wordt gekoppeld kun je overal ter wereld via Internet je huis en alarmsysteem in de gaten houden en beheren.

Bovendien word je bij een melding altijd gewaarschuwd via sms, telefoon of e-mail.

Doordat WoonVeilig gebruik maakt van het internet en volledig geautomatiseerd werkt, is het een stuk voordeliger dan andere systemen. Ook is een vaste telefoon niet meer nodig.

Het alarmsysteem is door iedereen zelf thuis te installeren: in minder dan een uur en zonder te boren of draden te trekken – daarmee is de volgende grote besparing snel gerealiseerd.

Omdat WoonVeilig overtuigd is van de kwaliteit van haar dienstverlening werkt WoonVeilig ook niet met lange verplichtingen: het abonnement is maandelijks opzegbaar. De maandelijkse beveiligingsdienst kost € 8,95 p/m (incl. BTW). Dit is een vast bedrag, ongeacht het aantal alarmmeldingen.

Alles bij elkaar biedt WoonVeilig een van de meest betrouwbare en uitgebreide alarmdiensten van Nederland en is tegelijkertijd zo'n 60% goedkoper dan andere alarmsystemen.

WoonVeilig wordt mogelijk gemaakt door NVD Beveiligingsgroep. NVD beveiligingen in Haarlem is het langst bestaande, zelfstandige beveiligingsbedrijf van Nederland. Al honderd jaar, zeven dagen in de week, 24 uur per dag staan bijna 500 medewerkers garant voor betrouwbare dienstverlening.Kijk voor meer informatie over NVD Beveiligingsgroep op www.nvd.nl.

De WoonVeilig beveiligingsdienst houdt 24 uur per dag je huis goed in de gaten.

Bij een alarmmelding worden jij en je contactpersonen door ons direct gewaarschuwd per sms, telefoon of e-mail. Zo kan er direct actie ondernomen worden om verdere schade te voorkomen.

In het geval van een inbraakalarm zal de eerste contactpersoon direct gewaarschuwd worden. Vervolgens worden de andere contactpersonen achtereenvolgens geïnformeerd met een interval van 90 seconden.

In het geval van een brand- of paniekalarm worden direct alle contactpersonen tegelijk gewaarschuwd.

Ja. In de WoonVeilig Huiscentrale (onderdeel van het alarmsysteem) is een zeer luide sirene ingebouwd (104 db).

De sirene kan je eenvoudig in- of uitschakelen via jouw persoonlijke WoonVeilig beheeromgeving op het internet. Hierdoor kan je jouw WoonVeilig alarmsysteem instellen als stil alarm of als luid alarm.

Tevens bestaat er de mogelijkheid om het alarmsysteem eenvoudig en draadloos uit te breiden met extra binnensirenes en een buitenalarmlicht. Zo kunnen je buurtbewoners en eventuele hulpdiensten direct zien waar er alarm is geslagen.

Om te beginnen heb je het WoonVeilig Alarmsysteem nodig. Het WoonVeilig Alarmsysteem biedt in de meeste gevallen voldoende bescherming tegen inbraak voor de begane grond van een huis of voor een appartement.

Je breidt het alarmsysteem eenvoudig uit met extra draadloze accessoires zoals een rookmelders, lekkagemelders, beveiligingscamera's en extra inbraakmelders.

Wil je weten welke melders je voor jouw woning nodig hebt? Bekijk dan onze online beveiligingsadvies.

Daarnaast kan je het huis extra comfortabel maken door het alarmsysteem eenvoudig uit te breiden met Slimme Stekkers en Slimme Radiatorknoppen. Hiermee kan je de verwarming en de verlichting automatisch laten regelen op basis van de stand van je alarmsysteem. In een handomdraai zorg je voor extra comfort, extra veiligheid en bespaar je ook nog eens energie. lees meer over alle comfort mogelijkheden.

De dienst voorziet in het automatisch waarschuwen van contactpersonen zoals je buren, vrienden en familie en jijzelf. Wanneer deze contactpersonen verdachte zaken signaleren kunnen zij direct contact opnemen met hulpdiensten zoals de politie of brandweer. Natuurlijk alleen in de gevallen wanneer zelf ingrijpen niet mogelijk is.

Met de WoonVeilig Camera wordt er in geval van een alarm direct een beeldopname gestuurd naar je mobiele telefoon. Door middel van deze opname kun je op afstand zien wat er gebeurt en indien nodig direct hulpdiensten inschakelen.

Nee. Voor de WoonVeilig Beveiligingsdienst betaal je een vast bedrag van € 8,95 per maand, ongeacht het aantal alarmmeldingen per SMS, telefoon of e-mail.

Bovendien is het alarmsysteem aangesloten via je eigen internetverbinding. Een los mobiel abonnement of een vast telefonieabonnement is voor de doormeldingen dus ook niet nodig. Geen verrassingen dus.

Alle WoonVeilig melders maken gebruik van de betrouwbare 868 Mhz frequentie. Dit is een speciaal voor beveiligingsapparatuur gereserveerde frequentie en is ongevoelig voor storing van andere apparatuur.

Ja, alle gegevens worden op een veilige server in Nederland bewaard en zijn alleen toegankelijk middels een zelfgekozen gebruikersnaam en wachtwoord. De beheerders van de website hebben ook geen toegang tot deze gegevens.

De website is beschermd middels SSL (Secure Socket Layering) zodat toegang van buitenaf onmogelijk is.

Ja, overal waar je toegang hebt tot het internet kun je het alarmsysteem bedienen.

Tevens kun je het alarm aan en uitzetten via je mobiele telefoon via de gratis WoonVeilig App.

Je WoonVeilig Alarmsysteem is voor jou dus overal ter wereld eenvoudig toegankelijk.

Alle producten van WoonVeilig worden standaard geleverd met hoogwaardige batterijen.

De batterijen gaan gemiddeld zo’n 2-4 jaar mee. Dit is met name afhankelijk van de situatie en de plaats waar de melder is geïnstalleerd. De batterij van een bewegingsmelder in een drukke ruimte zal eerder leeg zijn dan een bewegingsmelder op zolder waar dagelijks bijna geen bewegingen zijn. Dit geldt ook voor deur-raamcontacten. Bij de voordeur is deze veel sneller leeg dan een deur-raamcontact van een balkondeur op de eerste verdieping. Voor accessoires zoals het bedieningspaneel geldt hetzelfde. Hoe intensiever het gebruik hoe sneller de batterij moet worden vervangen.

Je kunt de batterijen zelf vervangen. In onze webshop staan de specificaties van alle batterijen per accessoire. Hier kan je ze ook meteen bestellen. In de handleiding van de accessoire staat hoe je de batterij vervangt.

WoonVeilig is zeer betrouwbaar. We houden 24 uur per dag 7 dagen per week en iedere minuut het alarmsysteem en de internetverbinding in de gaten. Mocht de internetverbinding storing geven dan melden we dat meteen.

De huiscentrale bevat ook een noodstroomvoorziening. In geval van een stroomstoring zal het alarmsysteem gedurende 8 uur operationeel blijven. Het alarmsysteem kan daarom zonder stroom toch een sirene afgeven tijdens een alarm.

Bekijk hier alle reviews van WoonVeilig

Het alarmlicht, de paniekknop en de lekkagemelder zijn geschikt voor buitengebruik. Alle andere accessoires zijn op dit moment enkel bedoeld voor binnengebruik.

Heb je een huisnummer met een toevoeging? Zorg dan dat je bij het inloggen exact dezelfde combinatie gebruikt. Als je bijvoorbeeld bij de registratie huisnummer 123 - 3 heeft geregistreerd, dan moet je ook bij het inloggen deze spaties aanhouden. Huisnummer 123-3 wordt dan niet geaccepteerd. Weet je niet zeker hoe je jouw huisnummer hebt geregistreerd? Log dan direct in op je persoonlijke WoonVeilig pagina om je huisnummercombinatie te bekijken.

Klik hier wanneer je in bezit bent van huiscentrale-model: WV-1716
Klik hier wanneer je in bezit bent van huiscentrale-model: GATE-01

Op alle WoonVeilig producten die zijn aangesloten op een actieve WoonVeilig beveiligingsdienst is een garantietermijn van 4 jaar van toepassing. Voor batterijen en stickers geldt deze garantietermijn niet.

Op het moment dat een product niet voldoet aan de te verwachte eigenschappen dien je contact op te nemen met de WoonVeilig klantenservice. De garantie die WoonVeilig geeft staat altijd boven andere garantieafspraken, bijvoorbeeld die een winkel eventueel heeft gemaakt.

Lees meer over de 4 jaar garantie van WoonVeilig

Bestellen, betalen en retourneren

Nee. De dienst is maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast.

Om een bestelling te plaatsen ga je naar onze shop, klik op het product naar keuze en klik op de knop 'Bestel Nu'. Check de gegevens en winkel verder of klik op bestellen om af te rekenen. Geef je naam & adresgegevens in en vink aan dat je akkoord gaat met de leveringsvoorwaarden & algemene voorwaarden van WoonVeilig. Kies vervolgens de betaalmethode van je keuze. Bevestig daarna je bestelling en klik op 'Afrekenen'.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Hiervoor dien je WoonVeilig op de hoogte te brengen, bijvoorbeeld door gebruikt te maken van het WoonVeilig herroepingsformulier of door direct contact op te nemen met de WoonVeilig klantenservice. Het herroepingsformulier vind je onderaan de algemene voorwaarden.

Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. De producten dien je onbeschadigd, compleet, indien redelijkerwijze mogelijk in de originele verpakking en ongeregistreerd te retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Je product is geregistreerd op het moment dat je het WoonVeilig abonnement hebt afgesloten en je akkoord bent gegaan met de Algemene Service Voorwaarden van WoonVeilig.

Voor gratis retourneren gaat retourzending altijd in overleg met WoonVeilig. Na contact met de WoonVeilig klantenservice krijg je een retournummer en informatie over het retourzenden. De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) zal door WoonVeilig zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst (bijvoorbeeld middels het herroepingsformulier), worden teruggestort op het rekeningnummer van de cliënt. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het antwoordnummer. De kosten van ongefrankeerde of onaangemelde zendingen worden in mindering gebracht op het retourbedrag. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat jij de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat WoonVeilig niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een 3S-nummer (track en trace nummer) en bewaar deze goed.

Op dit moment levert WoonVeilig alleen in Nederland. Je kan het WoonVeilig alarmsysteem wel in het buitenland aansluiten.

Wil je het systeem in het buitenland geleverd krijgen of wil je het in een andere taal gebruiken? Kijk dan bovenaan de pagina van deze website of jouw land en taal erbij staat of neem contact op met de WoonVeilig klantenservice.

De verzendkosten zijn afhankelijk van je gekozen betaalmethode. Dit is een vast bedrag ongeacht het aantal artikelen per bestelling. Betaal je via creditcard, iDEAL of vooruitbetalen dan zijn de verzendkosten voor afleveradressen in Nederland € 9,95 inclusief BTW. Betaal je via rembours dan zijn de verzendkosten voor afleveradressen in Nederland € 24,95 inclusief BTW.

De maandelijkse kosten van de beveiligings- en videobeveiligingsdienst worden automatisch geïncasseerd. Tijdens de registratie van het alarmsysteem en de camera word je gevraagd om toestemming te geven voor de maandelijkse automatische incasso.

Het WoonVeilig Alarmsysteem en alle extra accessoires die je in de shop vindt kun je betalen door middel van een creditcard (VISA en Mastercard), iDEAL, vooruitbetaling en onder rembours.

Creditcard (Visa en MasterCard): Je kunt je creditcardgegevens via onze beveiligde SSL procedure veilig invoeren en wij zorgen samen met uw creditcardorganisatie voor een correcte afhandeling.

iDEAL: Indien je hiervoor kiest kun je direct tijdens het bestelproces de betaling afhandelen met je eigen bank. Je rekent af in je vertrouwde internet betaalomgeving, op basis van specifieke beveiligingsmethodes van je eigen bank.

Vooruitbetalen: Je kunt het totaalbedrag overmaken op rekeningnummer ABN AMRO (IBAN): NL93ABNA0499028481 t.n.v. WoonVeilig te Gorinchem onder vermelding van je ordernummer. In dit geval gaan wij pas tot verwerking van de bestelling over als de betaling ontvangen is. Het duurt ongeveer 2 werkdagen voordat een vooruitbetaling is verwerkt. Vervolgens gelden de levertijden die op dat moment op de site vermeld staan.

Onder rembours: Indien je kiest voor levering onder rembours, dan betaal je de bestelling op het moment van aflevering. Je betaalt het totaalbedrag (inclusief 15 euro rembourskosten) rechtstreeks aan de chauffeur van de bezorgdienst op het moment dat je de bestelling in ontvangst neemt.

Ja. Het WoonVeilig alarmsysteem en de extra accessoires worden bezorgd door PostNL. Zodra je bestelling in behandeling is genomen door ons logistiek centrum ontvang je een e-mail om de status van je bestelling te volgen en kan je dit via de Track & Trace pagina van PostNL bekijken.

Alle bestellingen worden bezorgd door PostNL. Nadat je besteld hebt, ontvang je per e-mails de status van de levering. In een van deze e-mails zie je een trackingnummer van de bestelling. Met dit nummer kun je op de site van PostNL het verzendtraject van je pakket volgen.

Wanneer je niet thuis bent, dan biedt PostNL de zending de volgende werkdag een tweede maal aan. Hierbij laat PostNL telkens een kennisgeving achter in de brievenbus. Zo weet je dat er op die dag een zending werd aangeboden en wanneer de volgende aanbieding zal plaatsvinden. Bij de tweede aanbiedpoging geen gehoor? Dan komt PostNL een derde maal langs. Ook nu laat PostNL een bericht achter in de brievenbus. Kan je pakket niet afgeleverd worden, dan wordt de zending afgeleverd bij het dichtstbijzijnde afhaalpunt waar je het gedurende 3 weken kunt afhalen. Hierna wordt het teruggestuurd naar WoonVeilig. Na ontvangst van de retour bij WoonVeilig wordt het betaalde bedrag binnen 14 dagen gecrediteerd.

Bestel je op werkdagen voor 20:00 uur 's middags dan heb je de bestelling al de volgende dag in huis. Maak je gebruik van vooruitbetaling, in plaats van iDeal of creditcard? Dan kan de bezorging een dag langer duren.

Ja. Alle prijzen zijn vermeld in euro's en inclusief 21% btw.

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst van de bestelling zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. Hiervoor dien je WoonVeilig op de hoogte te brengen, bijvoorbeeld door gebruikt te maken van het WoonVeilig herroepingsformulier of door direct contact op te nemen met de WoonVeilig klantenservice. Het herroepingsformulier vind je onderaan de algemene voorwaarden.

Na herroeping heb je 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. De producten dien je onbeschadigd, compleet, indien redelijkerwijze mogelijk in de originele verpakking en ongeregistreerd te retourneren. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de producten die het gevolg is van het gebruik van de producten, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de producten vast te stellen. Je product is geregistreerd op het moment dat je het WoonVeilig abonnement hebt afgesloten en je akkoord bent gegaan met de Algemene Service Voorwaarden van WoonVeilig.

Voor gratis retourneren gaat retourzending altijd in overleg met WoonVeilig. Na contact met de WoonVeilig klantenservice krijg je een retournummer en informatie over het retourzenden. De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) zal door WoonVeilig zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de koopovereenkomst (bijvoorbeeld middels het herroepingsformulier), worden teruggestort op het rekeningnummer van de cliënt. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het antwoordnummer. De kosten van ongefrankeerde of onaangemelde zendingen worden in mindering gebracht op het retourbedrag. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat jij de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Dit houdt in dat WoonVeilig niet aansprakelijk is voor het beschadigen of zoekraken van retour gestuurde artikelen. Vraag daarom op het postkantoor altijd om een 3S-nummer (track en trace nummer) en bewaar deze goed.

De betaalde aankoopprijs (inclusief verzendkosten) zal door WoonVeilig zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, na ontbinding van de koopovereenkomst (bijvoorbeeld middels het herroepingsformulier), worden teruggestort op het opgegeven rekeningnummer. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel waarmee jij je bestelling hebt betaald. Kosten van de retourzending worden enkel vergoed als er gebruik wordt gemaakt van het antwoordnummer. De kosten van ongefrankeerde of onaangemelde zendingen worden in mindering gebracht op het retourbedrag. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Installatie van WoonVeilig

Ja. De dienst werkt met iedere goed functionerende breedband internetverbinding. Zijn er erg vaak storingen op je internetverbinding dan moet je contact opnemen met je internet service provider. WoonVeilig signaleert wanneer je internetverbinding niet goed functioneert. Je krijgt dan meteen een waarschuwing.

Natuurlijk kan je altijd contact opnemen met de WoonVeilig Klantenservice. Wij helpen je graag bij het oplossen van eventuele problemen.

Zonder obstakels kunnen de accessoires een afstand van 100 meter overbruggen. In sommige gevallen kunnen dikke muren en andere obstakels het bereik beperken. Het bereik is dan eenvoudig te vergroten door middel van de WoonVeilig Versterker.

Alle WoonVeilig melders maken gebruik van de betrouwbare 868 Mhz frequentie. Dit is een speciaal voor beveiligingsapparatuur gereserveerde frequentie en is ongevoelig voor storing van andere apparatuur.

Je kunt 160 accessoires aanmelden op het WoonVeilig SmartHome Alarmsysteem. Tevens kun je daarnaast 4 camera's, 2 versterkers en 16 Slimme stekkers toevoegen.

Ja. Hoewel het systeem eenvoudig zelf kan worden geïnstalleerd kan het alarmsysteem en eventuele extra accessoires ook door een professioneel installatiebedrijf worden geïnstalleerd. Voor het maken van een installatieafspraak bel je met 088 - 383 88 38 (lokaal tarief).

Installeer je het alarmsysteem zelf en kom je ergens niet uit? Neem dan gewoon contact met ons op. De WoonVeilig Klantenservice staan klaar om je verder te helpen.

Voor WoonVeilig gelden de volgende minimum systeemvereisten:

• Breedband internetverbinding
• Vrije ethernetpoort op het breedbandmodem of de router

Indien je beschikt over een kabelmodem met slechts 1 netwerkaansluiting, breid het aantal netwerkaansluitingen dan eenvoudig uit met een router met DHCP functie. Op de router dient de DHCP functie geactiveerd te zijn. Een router is in de meeste computer- of elektronica zaken te verkrijgen tussen de € 25,- en de € 50,-.

Indien je beschikt over een kabelmodem met meerdere netwerkaansluitingen, dan kan je het aantal netwerkaansluitingen verder uitbreiden met een switch.

Het is belangrijk om alle apparatuur te resetten nadat een nieuwe router is geplaatst:

 1. Zet modem en router uit;
 2. Trek de voeding uit de WoonVeilig huiscentrale en zet de batterijschakelaar aan de zijkant op ‘Uit’;
 3. Wacht nu 90 seconden voordat de modem weer aanzet wordt;
 4. Zodra op de modem het ‘Online’ lampje continu brandt kan de router weer aanzetten worden;
 5. Heeft de router opnieuw verbinding, zet dan de batterijschakelaar van de huiscentrale weer op ‘Aan’ en sluit de stroom weer aan op de huiscentrale;
 6. Op de huiscentrale brandt het onderste lampje (Online) continu groen en na 11 minuten ontvang je automatisch een melding dat de internetverbinding is hersteld.

Ja. Je kan tot maximaal 4 WoonVeilig camera’s aansluiten. Voor het aansluiten van meerdere camera’s heb je een breedband internetverbinding nodig. Hoe hoger de uploadsnelheid van de internetverbinding des te meer camera’s je kunt aansluiten.

Het abonnement voor de cameradienst van € 4,- extra per maand is niet afhankelijk van het aantal camera's. Je kan hiermee dus gerust 4 camera's tegelijk aansluiten.

Gebruik van WoonVeilig

Als er sprake is van een stroom- of internetstoring dan ontvangt de eerste contactpersoon een systeemmelding. Afhankelijk van de instellingen ontvangt deze contactpersoon de systeemmelding telefonisch, per SMS of per e-mail.

Bovendien beschikt het WoonVeilig alarmsysteem over een noodstroomvoorziening. In geval van een stroom- of internetstoring blijft het systeem alles registreren en blijft de sirene actief. Zodra de storing is verholpen, zorgt het WoonVeilig alarmsysteem ervoor dat alle eventuele meldingen alsnog worden toegevoegd in het logboek van je persoonlijke WoonVeilig omgeving.

Ja. Je kan zelf instellen welke sensoren moeten werken als je thuis bent.

Wanneer je gaat slapen kan je bijvoorbeeld alleen de sensoren beneden inschakelen zodat je boven ongestoord rond kunt lopen.

Ook kan je deur-/raamcontacten uitschakelen wanneer je graag met een open deur of raam slaapt.

De rook- en lekkagemelders werken altijd.

De WoonVeilig bewegingsmelders zijn huisdiervriendelijk. Daarom reageren ze niet op huisdieren lichter dan 38 kilo wanneer ze niet hoger komen dan 1 meter. Boven de 1 meter reageert de melder niet tot een gewicht van 18 kilo. Als huisdieren te dicht bij de melder komen, dan zal de melder een alarm veroorzaken.

In de installatiehandleiding wordt uitgelegd hoe je bewegingsmelders plaatst om een vals alarm door huisdieren te voorkomen.

Het WoonVeilig Alarmsysteem meldt een alarm direct per SMS, e-mail en telefoon aan jou en de door jouw opgegeven contactpersonen indien het is aangesloten op de WoonVeilig Beveiligingsdienst. Als onderdeel van de beveiligingsdienst heb je toegang tot jouw persoonlijke WoonVeilig omgeving waar je al jouw voorkeuren voor het alarmsysteem instelt. Ook kun je gebruik maken van sms en/of de WoonVeilig App om je alarmsysteem met je smartphone op afstand te bedienen, ongeacht waar je bent. De beveiligingsdienst bevat tevens automatische onderhoudsprocedures waarmee je altijd verzekerd bent van een continue en betrouwbare beveiliging.

Zonder de WoonVeilig Beveiligingsdienst worden alarmmeldingen of andere waarschuwingsmeldingen (batterijmeldingen, storingsmeldingen, etc.) niet meer doorgegeven en heb je geen mogelijkheid om instellingen te wijzigen in het systeem. Zonder de WoonVeilig beveiligingsdienst kun je het alarmsysteem niet meer op afstand via sms en/of de WoonVeilig App bedienen en functioneren je 'slimme stekkers' niet meer automatisch of op afstand.

Het alarmsysteem kan je blijven gebruiken als lokaal alarm (met sirene) zonder doormelding. Voor een betrouwbare beveiliging adviseert WoonVeilig het alarmsysteem echter altijd te gebruiken in combinatie met de WoonVeilig beveiligingsdienst.

Nadat de beveiligingsdienst is beëindigd kan het systeem worden overgedragen aan iemand anders. De nieuwe eigenaar kan het systeem vervolgens weer direct aanmelden.

Kijk hier voor alle voordelen van de WoonVeilig Beveiligingsdienst

Ja. De WoonVeilig Camera werkt zowel bedraad als draadloos. Je kunt dus kiezen. Kies je voor draadloos dan moet je wel over een draadloos (Wifi) internet modem of router beschikken. De meeste huishoudens in Nederland hebben een draadloos modem. De camera heeft natuurlijk ook stroom nodig. Hiervoor wordt een stroomkabel meegeleverd.

Ja. WoonVeilig bied je verschillende manieren om je alarmsysteem thuis in en uit te schakelen. Je kan je alarmsysteem bijvoorbeeld direct in- en uitschakelen door het sturen van een SMS bericht. Handig als je er onderweg achter komt dat je vergeten bent om het alarm in te schakelen.

Ook kun je het alarmsysteem eenvoudig in- en uitschakelen via jouw persoonlijke WoonVeilig omgeving op het internet en via de WoonVeilig App. Zo kan je het alarmsysteem ook vanuit het buitenland bedienen.

Met het WoonVeilig Alarmlicht kan van buitenaf worden gezien of het alarm is aan- of uitgeschakeld. Zodra het alarm is aangezet licht het WoonVeilig Alarmlicht driemaal op. Als het alarm wordt uitgezet zal het alarmlicht van links naar rechts knipperen. Het WoonVeilig Alarmlicht met sirene geeft naast lichtsignalen ook pieptonen. Een pieptoon bij het aanzetten van het alarmsysteem en 2 pieptonen als het alarm wordt uitgezet. Zo kan je direct controleren of het alarmsysteem correct is aan- of uitgezet.

Ja. Je kunt overal ter wereld gebruik maken van de diensten van WoonVeilig.

Hiervoor heb je nodig:

 • een Nederlands bankrekeningnummer (om het abonnement te betalen)
 • een werkende internetverbinding in het buitenland (om het alarmsysteem te laten werken)

Nee. Indien er zich meerdere WoonVeilig alarmsystemen in je omgeving bevinden zal dit geen problemen opleveren voor jouw WoonVeilig alarmsysteem. De WoonVeilig accessoires communiceren met de huiscentrale via een gecodeerd signaal. Voor deze gecodeerde communicatie is vereist dat de accessoire is aangemeld op de desbetreffende huiscentrale. Zonder deze koppeling zal er dus ook geen alarmmelding mogelijk zijn.

Wij raden wel aan om een afstandsbediening te verwijderen uit de persoonlijke WoonVeilig omgeving indien deze is kwijtgeraakt. Zodra de afstandsbediening terug is gevonden kan je deze zeer eenvoudig weer aanmelden op het WoonVeilig alarmsysteem.

Op een WoonVeilig SmartHome Alarmsysteem kan je maximaal 16 Slimme stekkers aansluiten.

Gebruik Works With

WoonVeilig bewaakt 24 uur per dag je huis. Een slim huis start met een slim alarm. Met dit slimme alarm kan je ook apparaten van ‘anderen’ slimmer maken. Hiervoor ontwikkelt WoonVeilig het ‘Works with WoonVeilig’ programma. Dit programma zorgt ervoor dat je WoonVeilig-apparaten veilig en moeiteloos samenwerken met apparaten van derden die je dagelijks gebruikt. Binnen en buiten.

De volgende Hue-apparaten zijn momenteel compatibel en gecontroleerd met onze ‘Works With’:

 1. Philips Hue White and Colour (all generations)
 2. Philips Hue White E27 Hue White Bulbs (all generations)
  3.Philips Hue Personal Wireless Lighting Single LED GU10 Light Bulb (all generations)

Je stelt de koppeling tussen je Philips Hue lampen en WoonVeilig alarmsysteem gemakkelijk in via de WoonVeilig app onder de knop Works With. Kies Philips Hue.

Laat met het Woonveilig alarmsysteem lijken alsof je thuis bent ook al ben je dat niet. Bij het aanzetten van het WoonVeilig alarmsysteem gaan de gekozen Hue lampen automatisch aan wanneer het donker is tot het geselecteerde tijdstip. Ook kun je in de ochtend de Hue lampen aan laten gaan totdat het licht wordt. Hierna gaan je Hue lampen automatisch weer uit.

Inbrekers houden niet van licht. Zeker niet van een rood knipperend waarschuwingslicht. Is er een alarmsituatie? Dan gaat de sirene en worden jij en de buren gebeld en geven je Hue lampen automatisch een fel knipperend rood waarschuwingslicht (bij witte Hue lampen knipperen

Download de app via Appstore voor IOS of via Google Play voor Android.

Ga naar je WoonVeilig app en kies voor de knop Works With in het menu. Kies Philips Hue. Schakel de aanwezigheidssimulatie in. Selecteer vervolgens de lampen die je wilt gebruiken voor de aanwezigheidssimulatie. Stel vervolgens de begin en eindtijd in.

Ga naar je WoonVeilig app en kies voor de knop Works With in het menu. Kies Philips Hue. Schakel het waarschuwingslicht bij alarm in. Selecteer vervolgens de lampen die rood moeten kleuren wanneer het alarm afgaat.

Wanneer het alarm afgaat en het waarschuwingslicht is ingeschakeld gaan de geselecteerde lampen rood knipperen. De lampen stoppen met knipperen wanneer het alarm wordt uitgeschakeld.De persoonlijke instellingen van de lampen dienen opnieuw ingesteld te worden via de Philips Hue app.

Ga naar je WoonVeilig app en kies voor de knop Works With in het menu. Kies Philips Hue. Klik vervolgens op verbinding met Philips Hue verbreken.

Alarmmeldingen uit jouw WoonVeilig Alarmsysteem laat je eenvoudig automatisch delen in jouw buurtgroep van Veiligebuurt.nl.

Zo stel je het in:

 1. Maak een extra contactpersoon aan met e-mailadres veiligebuurt@woonveilig.nl
 2. Download de Veiligebuurt-app (www.veiligebuurt.nl) en meld je aan
 3. Genereer een testalarm en check of het in de Veiligebuurt-app binnenkomt

Het adres dat je in WoonVeilig hebt ingesteld wordt gebruikt om de melding in de juiste buurtgroep terecht te laten komen.

In de Veiligebuurt-app zelf hoef je niets te doen om het alarmsysteem te koppelen. De camerabeelden van de WoonVeilig camera’s worden niet doorgezonden.

Check de Veiligebuurt-app

Zo stel je het in Heb je een Homey en wil je WoonVeilig met je stem bedienen, dan stel je dat in via de gratis app in de Homey app store. Door een paar woorden te roepen zet je jouw WoonVeilig Alarmsysteem geheel of gedeeltelijk aan en bedien je de Slimme stekker en Slimme radiatorknop.

Zo stel je het in:

Heb je een Homey en wil je WoonVeilig met je stem bedienen, dan stel je dat via de gratis app in de Homey app store.

Door een paar woorden te roepen zet je jouw WoonVeilig Alarmsysteem geheel of gedeeltelijk aan en bedien je de Slimme stekker en Slimme radiatorknop,

Check de Homey-app voor WoonVeilig

Ben je al WoonVeilig klant?

Ben je al WoonVeilig gebruiker en heb je een gebruikersvraag? Kijk dan op de pagina met veelgestelde gebruikersvragen