Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


Altijd en overal zien dat alles rondom jouw huis in orde is.

Werking van de HD Buitencamera

Met de WoonVeilig HD Buitencamera zie je altijd en overal direct wat er buiten gebeurt. Je bekijkt live beelden direct via jouw mobiele telefoon (met de WoonVeilig app), computer of tablet. Zo heb je 24/7 volledige controle over de directe omgeving rondom jouw huis en kun je altijd zien wat er bijvoorbeeld voor je deur of in je (voor- of achter)tuin gebeurt. De HD Buitencamera is water- en weerbestendig (IP66) en beschikt over een grote kijkhoek (85 graden). Je hebt altijd haarscherpe beelden (HD 1080p) en kraakhelder geluid dankzij de ingebouwde microfoon. Dankzij de ingebouwde nachtzichtfunctie zie je niet alleen overdag maar ook ’s nachts wat er rondom jouw huis gebeurt.

Met de WoonVeilig Videobeveiligingsdienst ontvang je bij een alarm direct een bericht met verwijzing naar de video-opname in de WoonVeilig App. Zo zie je meteen wat er aan de hand is, waar je ook bent.

De HD Buitencamera beschikt tevens over een bewegingsdetectiefunctie. Wanneer de videobeveiliging is geactiveerd en de camera bewegingen signaleert maakt de camera automatisch een opname.

Onderdelen van de HD Buitencamera:

1. Antenne:

Voor draadloos gebruik van de camera via je draadloze netwerk.

2. Montageplaat met stelgewricht:

Om de camera in de juiste stand aan een muur of plafond te bevestigen.

3. LAN en stroomkabel:

Om de camera met de ethernetkabel en de voeding aan te sluiten op je modem of router en op de stroom.

4. Lens:

Voorzien van een automatische infrarood filter voor optimale kleurweergave tijdens daglicht.

5. Microfoon:

Voor het luisteren naar geluid.

6. MAC Adres:

Nodig voor de registratie van de camera in je WoonVeilig account.

7. Nachtzichtledverlichting:

Infrarood licht voor nachtzicht.

8. Licht sensor:

Voor automatische (de)activatie van de nachtzicht functie.

De WoonVeilig HD Buitencamera is uitsluitend te gebruiken in combinatie met:

*Het WoonVeilig Alarmsysteem +

*De WoonVeilig Beveiligingsdienst (€8,95/maand) +

*De WoonVeilig Videobeveiligingsdienst (€4,-/maand extra)

Videobeveiligingsdienst

Waar je zelf ook bent, met de Videobeveiligingsdienst zie je thuis direct of alles in orde is.

  • Maakt overdag en 's nachts HD video-opnames.
  • Slaat opnames veilig op de cloud.
  • Blijft opnemen bij beweging voor de camera.
  • Alle opnames direct terug te kijken met WoonVeilig App.
  • Koppelbaar met het WoonVeilig Alarmsysteem.
  • Direct politie of andere hulpdiensten zelf inschakelen bij een met camerabeelden ‘geverifieerde’ alarmmelding.
€4,00 / extra p.m.

Installeren

Het installeren van een HD Buitencamera doe je door deze aan te melden op het WoonVeilig Alarmsysteem en vervolgens te monteren. Dit gaat als volgt:

Het aanmelden van de HD Buitencamera

1. Montage antenne op de camera:

Monteer de antenne aan de achterkant van de camera door de koperkleurige moer stevig vast te draaien op het koperkleurige schroefdraad.

2. Aansluiten op netwerk:

Sluit de ethernetkabel aan op de LAN-poort van de camera en op je modem of router. Let op: Sluit altijd eerst de ethernetkabel aan en dan pas de voeding.

3. Aansluiten stroom:

Sluit de voeding aan op de camera en steek de stekker in het stopcontact.

De standaard meegeleverde netwerk- & voedingskabel hebben een lengte van 150cm. Check voor de installatie de te overbruggen afstanden en bestel zo nodig de volgende extra's om de installatie in één keer te kunnen voltooien:

Netwerkkabels:

Voedingskabels:

4. Camera aanmelden op een WoonVeilig account:

Log in op jouw WoonVeilig account. Klik op het tabblad Camera’s en vervolgens op de button Camera toevoegen.

Vul nu achtereenvolgens de specificaties van de camera in:

Camera type:

Selecteer de juiste camera die je wilt aanmelden.

MAC adres van de camera:

Selecteer het juiste type camera en vul de laatste 6 tekens van het MAC adres van de camera in zonder dubbele punten. Je vindt deze op de achterkant van de camera.

Naam camera:

Kies een naam zodat de camera makkelijk te herkennen is. Bijvoorbeeld: hal, voordeur, keuken, etc.

Indien je de camera bedraad wilt gebruiken, kun je de sectie 'Draadloos netwerk' verder ongemoeid laten. Om de camera vervolgens definitief te activeren dien je op de volgende pagina eenmalig de betalingsvoorwaarden te accepteren. Wil je de camera echter draadloos gebruiken dan ga je als volgt te werk:

Optionele instructies voor draadloos gebruik:

Let op: Voer deze instructies alleen uit als je de camera draadloos wilt gebruiken. WoonVeilig adviseert om de camera bedraad met een ethernetkabel (minimaal CAT5e) te verbinden. Gebruik je de camera toch draadloos, controleer dan of je draadloze netwerk goed te bereiken is op de locatie waar de camera geplaatst wordt. Test dit door live beelden op te vragen via de WoonVeilig App of website nadat de camera gedurende enkele minuten op de desbetreffende locatie is aangesloten op de stroom.

Vul bij het aanmelden van de camera de volgende velden in bij de sectie 'Draadloos netwerk' voor draadloos gebruik:

Draadloze versleuteling:

Selecteer het type versleuteling van jouw draadloze netwerk. De meeste moderne modems/routers zijn WPA of WPA2 versleuteld. Deze gegevens zijn vaak te vinden op de modem/router. Neem bij vragen contact op met je internet provider.

SSID (Netwerknaam):

Vul de correcte naam in van je draadloze netwerk. Let op hoofdletters!

Netwerksleutel:

Vul het wachtwoord in van je draadloze netwerk. Het wachtwoord kan vaak gevonden worden op je modem/router of is verstrekt door je internet provider. Als je niet zelf het wachtwoord hebt ingesteld neem dan contact op met diegene die jouw draadloze netwerk heeft ingesteld.

Encryptie:

Selecteer de versleutelingsmethode (AES of TKIP) van je modem of router. Voor de meeste modems en routers kan AES gekozen worden.

Om de camera vervolgens definitief te activeren dien je onderaan de pagina eenmalig de betalingsvoorwaarden te accepteren. Vervolgens:

1. Trek de ethernetkabel uit de camera.

2. Schakel de camera uit door de stekker uit het stopcontact te trekken.

3. Stop na 20 seconden de stekker weer terug in het stopcontact. De camera functioneert nu draadloos.

De beelden van je camera kan je met je WoonVeilig account bekijken onder het tabblad "Camera’s" of via de WoonVeilig App. De eerste keer kan het ruim 2 minuten duren voordat de beelden verschijnen.

Het monteren van de HD Buitencamera

Begin pas met de montage van de camera als je zeker weet dat de gekozen locatie geschikt is. Let daarnaast ook op de volgende zaken:

*Uitrichten van de camera Positioneer de camera op de gewenste locatie en bekijk de beelden op je computer of smartphone. Richt de camera uit door het aanpassen van het stelgewricht van de camera. Je kan het stelgewricht fixeren door de inbusschroef op de montageplaat van de camera met behulp van de meegeleverde inbussleutel vast te draaien. Let er altijd op dat de camera niet op de openbare ruimte gericht staat en dat de cameralens overdag niet aan direct zonlicht wordt blootgesteld.

*Weerbestendig aansluiten van de camera Voor de meest stabiele verbinding adviseert WoonVeilig om de camera bedraad aan te sluiten op het netwerk. Gebruik hiervoor de meegeleverde waterwerende afdichting voor de ethernetaansluiting. Ga hierbij als volgt te werk:

I. Schuif de netwerkkabel (1) door de plastic dop (2).

II. Plaats de grote rubberen ring (3) rond de netwerkkabel. De rubberen ring heeft een opening zodat deze eenvoudig om de ethernetkabel kan worden gevouwen.

III. Schuif het langwerpige plastic verbindingsstuk (4) over de stekker van de ethernetkabel. Schuif het verbindingsstuk zo ver mogelijk naar achteren zodat deze over de rubberen ring komt te liggen. IV. Schuif de smalle rubberen ring (5) over de netwerkaansluiting van de camera (6).

V. Sluit de ethernetkabel aan op de netwerkaansluiting van de camera (6) en draai het langwerpige plastic verbindingsstuk (4) totdat alles goed vast zit.

VI. Schuif de plastic dop (2) voor de brede rubberen (3) ring en schroef de dop op het plastic verbindingsstuk (4).

De HD Buitencamera is nu gereed om op een geschikte locatie bevestigd te worden met de meegeleverde schroeven en pluggen (kijk hier voor een uitgebreide montage instructie). Let op: om overmatige invloeden als gevolg van wind, regen en sneeuw te voorkomen, moet de camera overdekt bevestigd worden. Dit voorkomt tevens dat beelden onbruikbaar zijn door regendruppels op de lens. Zorg er tevens voor dat de cameralens nooit aan direct zonlicht wordt blootgesteld omdat dit de beeldkwaliteit nadelig kan beïnvloeden.

Belangrijke tips:

  • Opnames worden voor een beperkte periode bewaard. Om opnames langer te bewaren vink je de betreffende opname aan in je WoonVeilig account onder het tabblad "Camera’s".
  • Zorg er altijd voor dat de camera uitsluitend op je eigen terrein is gericht. De camera mag nooit op de openbare ruimte gericht zijn. Controleer of er aanvullende juridische verplichtingen zijn in jouw land voor het gebruiken van een beveiligingscamera. We adviseren om in ieder geval de WoonVeilig videobeveiligingsstickers te plaatsen op een goed zichtbare plaats.

Advies of hulp nodig?

Mocht je na het lezen van deze pagina toch nog vragen hebben of advies willen dan staan wij klaar om jou van dienst te zijn. Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

-Telefonisch via 088 383 88 38 (lokaal tarief). Wij zijn op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar.

-Per e-mail: klantenservice@woonveilig.nl

Andere accessoires

Wil je meer weten over andere WoonVeilig accessoires? Klik dan op een van de onderstaande producten om er meer informatie over te lezen:

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de installatie van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies