Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Uitleg Samenwerking WoonVeilig en Veiligebuurt

Het aanschaffen van het WoonVeilig alarmsysteem reduceert de kans op inbraak met meer dan 90%. Wanneer de buurt ook digitale buurtpreventie inzet neemt de kans met nog eens 40% af. Oftewel een ontwikkeling waarmee onze klanten in de toekomst mee te maken krijgen of al hebben.

Over digitale buurtpreventie

Digitale buurtpreventie is een belangrijke trend binnen het beveiligen van de woning en de omgeving. Naar schatting zijn al meer dan een half miljoen huishoudens aangesloten bij een vorm van digitale buurtpreventie. Dit gebeurt vaak via bv. WhatsApp-buurtpreventie-groepen of via een specifieke app zoals Veiligebuurt. Hiermee houden buurtbewoners gezamenlijk een oogje in het zeil en waarschuwen ze elkaar als ze iets verdachts zien.

Veiligebuurt

Veiligebuurt is een app specifiek voor digitale buurtpreventie. Doordat mensen automatisch bij elkaar in de buurtgroep komen, maakt de app het eenvoudig om een oogje in het zeil te houden. Bewoners kunnen zichzelf automatisch toevoegen aan de digitale buurtpreventie groep uit hun straat en buurt. Het gratis downloaden van de app (iOS, Android) en aanmelden is het enige dat de gebruiker hoeft te doen.

Doelstelling samenwerking WoonVeilig en Veiligebuurt

De Veiligebuurt app verbindt de buurt met elkaar. Door de vele ogen van alle buurtbewoners maken ze gezamenlijk de buurt veilig. Met de samenwerking met WoonVeilig zijn hier ook digitale ogen aan toegevoegd. Dit is uniek in de wereld en toont ook aan dat WoonVeilig zich heeft ontwikkeld tot het alarmsysteem van Nederland.

Hoe werkt het

Als het WoonVeilig alarmsysteem af gaat, dan wordt er automatisch een melding gestuurd naar de buurt- of straatgroep van de gebruiker. Alarmen vanuit het inbraakalarmsysteem komen bij de Veiligebuurt-gebruikers op dezelfde manier binnen als de huidige urgente meldingen. Hiermee wordt dus iedereen in jouw groep gealarmeerd en kan dus direct actie ondernemen wanneer dat mogelijk is. Het is dus vanaf nu mogelijk dat een onbeperkte groep mensen alarmmeldingen kunnen ontvangen en kunnen ondersteunen bij de opvolging. Dat geeft pas een veilig gevoel!

Als de melding van het alarmsysteem wordt gesloten, dan wordt er automatisch een bericht gestuurd naar de Veiligebuurt-groep en wordt ook de melding gesloten.

Hoe te koppelen of te kopen

Iedere WoonVeilig-klant kan vanaf vandaag eenvoudig zelf de koppeling maken via zijn eigen account in de online portal van WoonVeilig. Hier maak je een extra contactpersoon aan of je vult het e-mailadres in bij een bestaand contactpersoon. Vul daar het e-mailadres ‘veiligebuurt@woonveilig.nl’ in. Je geeft dan automatisch toestemming dat een alarmmelding ook naar de Veiligebuurt groepen mogen worden doorgezet.

Installeren Veiligebuurt App

Natuurlijk dient de Veiligebuurt-app geïnstalleerd te zijn. Ook moet je je registreren als bewoner in een straat. In de Veiligebuurt-app zelf hoef je niets te doen om het alarmsysteem te koppelen. De camerabeelden van de WoonVeilig camera’s worden niet doorgezonden. Download de Veiligebuurt app: https://veiligebuurt.nl/

Waarom samenwerking met Veiligebuurt

Met Veiligebuurt is het eenvoudig mogelijk om je aan te melden bij een buurt- of straatgroep. Je hoeft de buren niet te kennen of bij elkaar op de koffie om lid te worden. Ook hoef je geen mobiele nummers te delen zoals wel het geval is bij Whatsapp-groepen.

Beschikbaarheid dienst

De komende tijd gaan we ervaren hoe de samenwerking verloopt met Veiligebuurt. We denken dat we een interessante dienst hebben toegevoegd maar we kunnen echter niet garanderen dat dienst altijd zal werken omdat we immers afhankelijk zijn van Veiligebuurt. We denken wel met Veiligebuurt een betrouwbare partner te hebben gevonden met een goede toekomst.

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld.

Ga direct naar mijn beveiligingsadvies