• 088-383 88 38
Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Monitoring & Security updates

Het is fijn om te weten dat het alarmsysteem goed werkt. De goede werking controleren we 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Daarnaast houden de technici van WoonVeilig in de gaten of de laatste standaarden op het gebied van ICT-beveiliging zijn geïmplementeerd.

Status batterijen zichtbaar in app

De batterijstatus wordt 24/7 gecontroleerd. Je wordt geïnformeerd zodra de batterij bijna leeg is. Je hebt dan een maand de tijd om de batterij te vervangen. De status van het batterij-icoon wijzigt dan van Groen naar Geel. Is de batterij helemaal leeg dan sturen we een alarmmelding. De status van het batterij-icoon wijzigt dan in Rood. Kijk in de webshop (kies: type huiscentrale) welk type batterij je nodig hebt.

Draadloze verbinding accessoires

De melders en de huiscentrale communiceren draadloos met elkaar. We gebruiken hiervoor de 868Mhz frequentie. Deze frequentie is speciaal gereserveerd voor draadloze communicatie van beveiliging- en zorgsystemen. Doordat we 868Mhz gebruiken is de draadloze verbinding stabiel en heeft een groot bereik. Ook heb je zo geen last van interferentie met je Wifi thuis. Alle verbindingen worden iedere minuut getest. Bij sabotage van het draadloze signaal geven we meteen een alarmmelding. Bij het wegvallen van het draadloze signaal geven we de volgende dag een melding dat een melder niet meer bereikbaar is. Ook kun je altijd in de app kijken wat de status is van de draadloze verbinding.

Controle internetverbinding

De WoonVeilig-huiscentrale is aangesloten op de internetverbinding thuis. Jouw internetprovider draagt zorg voor een stabiele verbinding. In Nederland is dit zeer goed geregeld. Ook pleegt de internetprovider regelmatig onderhoud. Vaak in de avonduren. WoonVeilig heeft een techniek ontwikkeld die rekening houdt met de onderhoudsperiodes en daadwerkelijke storingen. Ligt de internetverbinding eruit dan waarschuwen we je meteen. Je kunt kiezen om per e-mail te worden gewaarschuwd of telefonisch/sms door onze Online Alarmcentrale.

Controle stroomvoorziening

De WoonVeilig-huiscentrale kan 8 uur zonder stroom. Hij blijft dan volledig zelfstandig functioneren waarbij de sirene gewoon blijft functioneren. Heeft de modem nog stroom dan werkt ook de Online Alarmcentrale gewoon door. Middels onze software zien we een stroomstoring meteen. We waarschuwen door middel van e-mail en / of een telefonische melding of een sms-bericht. Je hebt dan 8 uur de tijd om te achterhalen wat er aan de hand is met de stroomvoorziening.

Automatische software- en veiligheidsupdates

Periodiek sturen we nieuwe software naar de huiscentrales om te updaten. Hierin zitten verbeteringen op het gebied van functionaliteit, opgeloste bugs en veiligheid-updates. Met deze updates zorgen we altijd dat de laatste technieken zijn geïmplementeerd voor beveiliging van het systeem en je data. We adviseren klanten, zodra het kan, meteen de nieuwe software te updaten. Om veiligheidsredenen kunnen updates niet worden geïnstalleerd als het alarmsysteem ‘Aan’ staat. Naast de huiscentrale voeren we ook updates uit op het gebied van veiligheid door in de App. Deze worden door WoonVeilig automatisch doorgevoerd. De laatste versie van de app kun je in je mobiel raadplegen. Ga hiervoor naar de iOS- of Android store. Onze cloud-software wordt 2 wekelijks geupdate met nieuwe functionaliteit en opgeloste issues. Onze software wordt gehost in een rekencentrum van KPN in Amsterdam (Europa). KPN is ISO-27001 gecertificeerd. Dat betekent dat ze gecertificeerd zijn door een onafhankelijke keuringsinstantie op het gebied van informatiebeveiliging. WoonVeilig voldoet sinds 1 juni 2018 aan de GPDR (Europese Privacy Wet).

Onderhoud kun je eenvoudig zelf

De Online Alarmcentrale geeft ook aan wanneer onderhoud nodig is. Je krijgt automatisch een e-mail met een instructie wat er aan het systeem mankeert en wat je moet doen om het te herstellen. We versturen bijvoorbeeld een maand vooraf per e-mail of SMS een bericht dat een batterij bijna op is. Je hebt dan nog een maand om de batterij te vervangen.