• 088-383 88 38
Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Over WoonVeilig

Beveiliging voor 2008

Beveiliging is complex voor 2008. Wil je een alarmsysteem dan is het verplicht een ‘beveiligingsexpert’ thuis te ontvangen. In werkelijkheid is dat meestal een student met een bijbaan of een agressieve deur-tot-deur-verkoper. Boren hoort er altijd bij en jaarlijks moet de ‘expert’ controleren of de batterijen leeg zijn. Het duurt weken voordat je huis is beveiligd. Je begrijpt niets van de lange contracten met kleine lettertjes. De maandelijkse tarieven van de particuliere meldkamer zijn veel te hoog. Ook is een analoge telefoonlijn verplicht. Hierdoor zit je vast aan hoge abonnementskosten voor de analoge telefoon. Om een instelling te wijzigen is het noodzakelijk dat de beveiligingsexpert langs komt.

Dat moet anders

“Dat moet compleet anders!", dachten de beide oprichters Robin Rietveld en Marcel Annaka en formeerde in 2008 een team van ervaren beveiligingsexperts, usability experts en slimme innovators.

Beveiliging eindelijk gemakkelijk gemaakt

WoonVeilig heeft in 2008 als eerste bedrijf in Nederland het internet-alarmsysteem geïntroduceerd. Hiermee hebben we beveiliging in een klap eenvoudig en slim gemaakt. Iedereen kan het zelf installeren en bedienen. Al heb je 3 linkerhanden.

Internet is veiliger

Voor 2008 werd er iedere 24 uur een test gedaan of jouw alarmsysteem nog werkte. De installateur kreeg hiervan periodiek een papieren rapport. Als klant kwam je het pas later te weten als het systeem niet werkte.

WoonVeilig bewaakt jouw alarmsysteem via internet iedere seconde en 24 uur per dag. Je wordt meteen gebeld of ge-sms’t door de virtuele alarmcentrale als er iets aan de hand is met de verbinding, de stroomvoorziening, je alarmsysteem of een van de melders. Je kunt direct actie ondernemen.

De App is jouw bediening

In 2008 kwam de iPhone naar Nederland. In 2008 introduceerden we gelijk onze web-app en in 2009 onze eerste App voor de iPhone en Android.

Het alarmsysteem krijgt een eenvoudige bediening op afstand met de gratis WoonVeilig App. Hierdoor wordt veilig én comfortabel wonen met WoonVeilig wel erg gemakkelijk.

Inmiddels kan je het WoonVeilig Alarmsysteem met iedere mobiele telefoon bedienen.

De alarmcentrale wordt virtueel

Voor 2008 was een bemande alarmcentrale (PAC) verplicht voor goede beveiliging. Dit was erg duur voor consumenten.

WoonVeilig ontwikkelde als eerste in Nederland een virtuele Alarmcentrale die iedere seconde het huis bewaakt en kan bellen, sms’en en e-mailen bij een alarm. Niemand kan sneller reageren dan je buren.

Onze virtuele Alarmcentrale is niet vergelijkbaar met een uitbel-of gsm-alarmsysteem. Onze virtuele alarmcentrale blijft bellen en sms’en totdat een contactpersoon reageert, ook als de verbinding, de stroomvoorziening of het alarmsysteem is gesaboteerd.

De WoonVeilig dienstverlening is geboren.

Beveiliging voor iedereen

Product- en dienstontwikkeling binnen WoonVeilig is leuk en complex. Zeer eenvoudige beveiligingsproducten en diensten maken is de sleutel en vereist speciale expertise.

Innovator David Beckershoff: 'Wij maken geen eenvoudige producten. Wij maken super-eenvoudige producten en diensten die altijd moeten kunnen werken voor honderdduizenden gebruikers'

Je huis eindelijk zichtbaar, ook op afstand

Als het alarm afgaat wil je zien wat er thuis gebeurt. Videobeveiliging via je mobiele telefoon was geboren. Niet gissen wat de alarmmelding inhoudt maar snel de video bekijken bij een alarm. Als het nodig is kan je gelijk zelf hulpdiensten bellen en beschrijven wat je hebt gezien.

Altijd jouw persoonlijke beveiliger in de buurt

In 2011 introduceert WoonVeilig Beveiliger Aan Huis. Woon je achteraf of kan je buurman niet reageren? Dan is er een vangnet. WoonVeilig ontwikkelde een volledig automatische en landelijke inzet van gecertificeerde beveiligers met rechtstreeks contact met de politie, medische diensten en de brandweer. Zo ben je nooit alleen.

Beveiliging snel en eenvoudig geregeld

Complete beveiliging beschikbaar online en in iedere elektronica of doe-het-zelf winkel. En meteen te gebruiken binnen 30 minuten. In 2010 startten we een proef in de MediaMarkt Arena te Amsterdam. Daarna is het erg hard gegaan. De grotere winkelketens bleken de perfecte partners om beveiliging voor iedereen eenvoudig te beschikbaar te maken.

Marketing & Sales Manager Ceriel Bron: 'Wanneer je een inbraak hebt meegemaakt, wil je geen dag wachten! De winkel in de buurt is dan de beste plek om je beveiliging nog dezelfde dag geregeld te hebben.'

WoonVeilig maakt beveiliging transparant

Voor 2008 zagen we nergens prijzen en informatie over de precieze dienstverlening. We vonden beveiliging niet transparant. In 2008 introduceerden we beveiliging met heldere contracten, duidelijke lage prijzen en altijd korte contracten.

Manager Operations Geoffrey Dickinson: ’hoe meer eenvoud en transparantie, hoe minder onduidelijkheid en hoe makkelijker de ondersteuning voor de klant'

Smart Home wordt belangrijk

In februari 2015 introduceerden we een volledig nieuwe productlijn. De SmartHome Huiscentrale vormt de basis. Klaar voor de toekomst. Een toekomst waarin we het huis nog veiliger, slimmer en vriendelijker gaan maken. Dit doen we door de huiscentrale te voorzien van meer mogelijkheden zodat ook partners producten kunnen koppelen om nog meer diensten aan te bieden.

Het leven wordt makkelijker door de thermostaat en je verlichting te koppelen aan ons alarmsysteem. Als je niet thuis bent, hoeft het allemaal niet aan te staan. Dat regelen we automatisch voor je.

Marktleider in Europa

We zijn snel gegroeid. WoonVeilig ‘monitort’ de meeste internet-alarmsystemen in Nederland. Toch waren we nog niet tevreden. Europa lonkte.

In 2012 zijn we gestart onder de naam Egardia in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Frankrijk en België. Daar is het gelijk ook erg hard gegaan.

In Nederland zijn we erg trots op de enorm goede reviews en prijzen van Vara Kassa, ComputerIdee, SBS6, ThuisWinkelAwards, RTL4. Na de Europese start hebben we deze direct ook ontvangen van ETM Testmagazin, Die Welt, Chip en de vele anderen.

Toch voelt het alsof we net zijn gestart. Veel huizen zijn nog niet veilig. Dat geeft ons iedere dag weer energie om steeds verder te gaan.

NVD Security Group - Meer dan 100 jaar ervaring

WoonVeilig maakt onderdeel uit van de NVD Security Group. De NVD Security Group is opgericht in 1909 en is al ruim 100 jaar voorbereid op de toekomst met de missie: “Zorgdragen voor een veiligere woon-, werk- en leefomgeving”. De NVD Security Group staat garant voor het overbrengen van 100 jaar ervaring in de dienstverlening van WoonVeilig.

Klik hier voor de website van NVD Security Group