Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

'Ik vind WoonVeilig een heel krachtig systeem'

Rob Bus: "Sinds 2001 woon ik in mijn huidige woning. Al een tijdje was ik met een aantal buren op zoek naar een goede manier om onze huizen te beveiligen. Niet omdat ik nou zulke kostbare spullen heb staan, maar ik wil onszelf en onze twee honden het trauma van een inbraak of een brand besparen. Ik moet er niet aan denken wat voor letsel of erger die dieren daardoor zouden oplopen. Een ander argument is de rompslomp die inbraakschade met zich meebrengt; kapotte ramen, sloten, et cetera. Lange tijd vonden we geen beveiligingssysteem dat betaalbaar was; de meeste beveiligingsdiensten werken met bemande meldkamers en dat is duur. Zelfs de goedkoopste kost nog steeds 40 euro per maand. Ik vroeg mezelf steeds af: 'Heb ik dat ervoor over?' En: 'Wat is de effectiviteit van zo'n systeem? Als de meldkamer de politie belt, komt die dan meteen kijken?' Het antwoord is nee, dus wat is dan de toegevoegde waarde van zo'n meldkamer? Daarover hadden we met elkaar steeds discussies, die op een gegeven moment verzandden. We lieten het onderwerp een jaartje rusten.

Vorig jaar kerst werd er echter bij een van de buren ingebroken, en toen ben ik toch weer gaan zoeken. Op internet vond ik op de website van KPN een nieuw systeem dat geheel geautomatiseerd werkt; inmiddels is dit overgenomen door WoonVeilig. Het leek voor ons een goede oplossing, vooral ook omdat je voor dit systeem geen vaste telefoonlijn nodig hebt; wij bellen via internet, ook wel VoIP genoemd. Samen met een buurman hebben we een basisalarmsysteem, een extra bewegingsmelder en een aantal rookmelders aangeschaft.

Dat het systeem met een niet-bemande meldkamer werkt, biedt allerhande voordelen. Zo kun je van alles testen zonder mensen lastig te vallen. Gisteren heb ik bijvoorbeeld een live proef gedaan met de rookmelder, door er een brandende krant onder te houden. Meteen loeide het alarm en binnen één seconde kregen mijn vrouw en ik een sms’je op onze mobiele telefoons dat er brand was. Mooi van het systeem vind ik ook dat je zelf kunt aangeven wie er gealarmeerd moeten worden. Ik heb aangegeven dat alleen mijn vrouw en ik sms’jes moeten ontvangen, maar toen ik in maart op vakantie was hebben we de buren in het systeem gezet. Dat kun je heel makkelijk zelf doen via je pc. Ook sterk is dat je, waar je ook bent, via internet alles kunt volgen. Zo kon ik, toen ik in Amerika was, via internet zien hoe laat de buren het alarm hadden afgezet. En toen zij een keertje waren vergeten het weer aan te zetten, kon ik het via mijn computer zelf weer aanzetten.

Het aardige van een systeem met contactpersonen is dat het voor ons werkt als een verlengstuk van de sociale controle die toch al heerst op het hof waar ik woon. Onze huizen zijn gegroepeerd rond een plein, en als er vreemde mensen lopen in de tuin van een overbuurman die niet thuis is, is het heel gebruikelijk dat je even gaat kijken en vragen wat die mensen daar doen. Die sociale controle kunnen we met WoonVeilig een beetje doorvoeren, door elkaar als contactpersoon aan te wijzen.

Alles bij elkaar vind ik het een heel krachtig systeem. Bovendien staat het abonnementsgeld van slechts € 8,95 per maand in géén verhouding tot de kosten van een bemande meldkamer. Mijn doelstelling – beveiligen tegen brand en inbraak tegen een aanvaardbare prijs – heb ik met WoonVeilig dus ruimschoots behaald."

Rob Bus is klant van WoonVeilig sinds 17 augustus 2008

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de huisbeveiliging van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies