Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Zet je WoonVeilig Alarmsysteem aan met… je stem!

Het bedienen van je WoonVeilig Alarmsysteem is nu nog makkelijker. Door WoonVeilig te koppelen aan je Google Assistant account. Met een slimme speaker met Google Assistant ondersteuning, zoals de Google Home of de mini wordt het namelijk mogelijk om je alarmsysteem voortaan met je stem te bedienen. Ontzettend handig: terwijl je met je handen vol de deur uitloopt, instrueer je jouw Google Home met je stem om WoonVeilig aan te zetten en het wordt direct geregeld. Simpel!

Google Assistent

Sinds Google de Nederlandstalige versie van de Google Assistant heeft geïntroduceerd kun je ook gewoon in het Nederlands gebruik maken van deze slimme assistent. De Google Assistent is oproepbaar via meer dan 500 miljoen apparaten, werkt al samen met meer dan 5.000 typen slimme apparaten én ook met je eigen WoonVeilig Alarmsysteem.

Hoe werkt het aanzetten van WoonVeilig met Google Assistant?

Wil je vertrekken van huis en je alarmsysteem inschakelen? Zeg dan: "Stel WoonVeilig beveiligingssysteem in op 'ingeschakeld'". Als bevestiging hoor je uiteraard de langgerekte inschakeltoon vanuit je huiscentrale en als extra bevestiging hoor je uit je smart speaker: "Goed, ik stel het in op 'ingeschakeld'". Zo kun je met een gerust gevoel vertrekken.

Hoe werkt het gedeeltelijk inschakelen van je alarmsysteem met Google Assistant?

Wil je tegen bedtijd WoonVeilig gedeeltelijk inschakelen voor de nacht? Zeg in dat geval: "Stel WoonVeilig beveiligingssysteem in op 'gedeeltelijk ingeschakeld'". Vervolgens hoor je de korte bevestigingstonen uit de huiscentrale en uit je slimme speaker hoor je: "Goed, ik stel het in op 'gedeeltelijk ingeschakeld'". Super makkelijk!

Hoe kan ik WoonVeilig met Google Assistant op een smart speaker bedienen?

Om WoonVeilig met je stem te bedienen heb je natuurlijk het WoonVeilig alarmsysteem nodig mét beveiligingsdienst. Daarnaast heb je dus een slimme speaker nodig met Google Assistant ondersteuning en de Google Assistant app voor iOs of Android. Zorg eerst dat de Google Assistant met jouw stem werkt op de smart speaker. In de Google Assistant app koppel je vervolgens jouw Google Assistant account aan je WoonVeilig alarmsysteem door 'Apparaten toevoegen' te kiezen, vervolgens 'Een smarthome-apparaat koppelen' te selecteren en uit de lijst met smart home apparaten het 'WoonVeilig Alarmsysteem' te koppelen.