Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Inbraakpreventie tips

Je beveiligt je huis met het meest gekozen slimme alarmsysteem van Nederland: het WoonVeilig Alarmsysteem.

Wij adviseren altijd om het alarmsysteem iedere keer in te schakelen als je je huis verlaat. Ga je naar je werk, boodschappen doen, de hond uitlaten of sporten? Zet dan nadat je de deur hebt dichtgedaan altijd het alarmsysteem heel eenvoudig aan via de WoonVeilig App.

Verder hebben wij een aantal handige inbraakpreventie tips samengesteld.


1. Vergeet niet voor je vertrek alle ramen en deuren goed te controleren en op slot te doen

Gebruik op elke verdieping goedgekeurde sloten om een woninginbraak te voorkomen. Deze herken je aan het SKG®-logo met sterren.

Daarnaast is het raadzaam om gebruik te maken van meerdere slimme deur-/raamcontacten. Op die manier houd je overzicht op alle ingangen van jouw huis en mocht er bij het inschakelen van het alarm nog een deur of raam openstaan, dan ontvang je hiervan een notificatie via de WoonVeilig App.

2. Plaats kostbaarheden zoveel mogelijk uit het zicht

Het is belangrijk om je waardevolle spullen veilig op te bergen. Denk hierbij o.a. aan kunst, sieraden en elektrische apparaten. Op die manier breng je potentiële inbrekers zo min mogelijk op ideeën.

3. Informeer buren en/of vrienden als je bijvoorbeeld op vakantie gaat

Je buren en vrienden spelen een belangrijke rol als je wat langer van huis bent. Met je WoonVeilig Alarmsysteem kan je maximaal zes contacten instellen die in geval van nood een sms, e-mail of telefoontje ontvangen. Daarnaast kun je er voor kiezen om je huissleutel en je pincode aan 1 of 2 directe contacten te geven. Zij hebben dan toegang tot je huis wanneer het alarm af gaat.

4. Simuleer je aanwezigheid in huis

Met het WoonVeilig Alarmsysteem is het eenvoudig om je huis er bewoond uit te laten zien tijdens je afwezigheid. Zo kun je gebruikmaken van de slimme samenwerking tussen Philips Hue en het WoonVeilig Alarmsysteem middels de aanwezigheidssimulator en het waarschuwingslicht bij een alarm.

5. Houd zicht op je thuissituatie met een WoonVeilig Beveiligingscamera's

Zo zie je via de WoonVeilig app direct wat er binnen of buiten gebeurt als je zelf niet thuis bent. Dat maakt de WoonVeilig Beveiligingscamera Binnen en/of Beveiligingscamera Buiten de perfecte uitbreiding op je WoonVeilig Alarmsysteem. Daarmee heb je 24/7 volledige controle en kun je altijd zien wat er bij jou thuis gebeurt.

6. Voorkom opklimmen in je tuin

Zorg ervoor dat een potentiële inbreker niet de kans krijgt om eenvoudig je huis binnen te komen.

Het is erg belangrijk om een gebruikte ladder direct op te bergen nadat je deze hebt gebruikt. Ook is het verstandig om de vuilnisbakken in de tuin te plaatsen achter de poort. Deze worden door inbrekers namelijk vaak als trap gebruikt.

7. Zorg voor zichtbare beveiliging

Door het opplakken van de beveiligingsstickers wordt getoond dat het huis wordt beveiligd door een WoonVeilig Alarmsysteem. De stickers hebben een afschrikkende werking.

Wist je dat zichtbare beveiliging de kans op een inbraak met 90% vermindert?

> Naar de Beveiligingsstickers

Daarnaast heeft de Buitensirene met Alarmlicht ook een afschrikkende werking. Bij een alarmsituatie geeft de WoonVeilig Buitensirene met Alarmlicht gelijktijdig een luide sirene van 104 dB af en laat een duidelijk flitslicht zien. Een inbreker wordt hierdoor meteen afgeschrikt en ook voor de buurt en eventuele hulpdiensten is het alarm direct zichtbaar.


Klantenservice

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag!

Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38. Ook kan je jouw vraag stellen via klantenservice@woonveilig.nl


x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de installatie van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies