• 088-383 88 38
Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Beveiligingsadvies

Bepalen welke melders je voor jouw woning nodig hebt is heel eenvoudig. Hieronder leggen we je uit hoe je dit zelf doet. Kom je er toch niet helemaal uit? Bel dan 088 - 383 88 38 (lokaal tarief) en kies optie 1 voor een persoonlijk beveiligingsadvies. Wij helpen je graag verder.

Inbraak beveiligingsadvies

Bedenk altijd waar een inbraak in jouw woning voor de hand ligt. Het meest inbraakgevoelig zijn plaatsen waar een inbreker ongezien te werk kan gaan. Op de begane grond is dit vaak de achterkant van het huis. Ook een eventuele bijkeuken en garage zijn gevoelige plekken. Op de eerste verdieping kunnen dit slaapkamers met een balkon zijn en slaapkamers met een raam boven een plat dak (bijvoorbeeld boven de garage of boven een uitbouw).

Begane grond

  • Plaats op de voordeur een deur-/raamcontact. Deze registreert het open en dichtgaan van de deur.
  • Plaats in de woonkamer een bewegingsmelder. WoonVeilig bewegingsmelders hebben een kijkdiepte van maar liefst 10 meter en een kijkhoek van links naar rechts van 110 graden. De bewegingsmelder kan vanuit een hoek zelfs een grote woonkamer volledig overzien.
  • Plaats in een eventuele aparte keuken of garage een bewegingsmelder of deur-/raamcontact op de achterdeur.

Het WoonVeilig Alarmsysteem bevat twee bewegingsmelders en een deur-/raamcontact.

Eerste verdieping

  • Plaats een bewegingsmelder op de overloop. Dit is een strategische plek waar een inbreker altijd langs komt na een inbraak via de bovenverdieping. Je kan het WoonVeilig alarmsysteem 's nachts deels inschakelen. Zo beveilig je 's nachts de volledige benedenverdieping terwijl je boven vrij kan rondlopen.
  • Plaats een deur-/raamcontact op de deur naar het balkon of op ramen boven een plat dak. Deze melders kunnen 's nachts actief blijven.

Brand beveiligingsadvies

Met de WoonVeilig slimme rookmelders ben je ook gelijk zorgeloos en slim beveiligd tegen brand. Jij en je contactpersonen worden door WoonVeilig direct gebeld bij een alarm. Ook klinkt er een luide sirene in huis.

  • Hang rookmelders op aan het plafond van elke ruimte waarop slaapkamers uitkomen. Meestal is dat een overloop, hal of gang.
  • Plaats ook een slimme rookmelder in de woonkamer. Brand ontstaat vaak door kortsluiting in elektrische apparatuur.