Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


Direct gewaarschuwd bij een beginnende lekkage

Werking van de Lekkagemelder

De Lekkagemelder activeert het alarm zodra beide metalen pennetjes van de sensor water detecteren. Er worden standaard 2 alarmmeldingen verstuurd. Wanneer de sensor voor het eerst in contact komt met water, worden direct alle geregistreerde contactpersonen gewaarschuwd. Zo kan ernstige waterschade worden voorkomen.

Wanneer de sensor 2 minuten na de eerste lekkagemelding nog altijd water detecteert, wordt nogmaals een alarmmelding aan alle geregistreerde contactpersonen gestuurd. Zodra de sensor niet langer contact maakt met water, wordt een bevestiging gestuurd om aan te geven dat de alarmsituatie niet langer van kracht is.

Je kunt de Lekkagemelder overal in huis plaatsen waar kans op lekkage, overstroming of instroming van water bestaat. Bijvoorbeeld onder een wasmachine of aanrecht, onder een afvoer of bij de voor- of achterdeur van je huis. Bepaal zelf vanaf welke hoogte de Lekkagemelder water moet detecteren door de sensor op de gewenste hoogte te plaatsen.

> Naar de Lekkagemelder

Onderdelen van de Lekkagemelder:

1. Sensor:

Beide metalen pennetjes moeten in aanraking komen met water voor een alarmmelding.

2. Batterijvak:

Om de batterijen in te plaatsen.

3. Aanmeldknop:

Om de lekkagemelder toe te voegen aan het alarmsysteem.

Installeren

Het installeren van de lekkagemelder kun je helemaal zelf. Volg onderstaande stappen:

Het aanmelden van de lekkagemelder op het alarmsysteem

1. Draai de twee schroeven aan de boven- en onderkant van de lekkagemelder los en verwijder de kap.

2. Plaats de vier batterijen in het batterijvak. Let op de juiste positie van de polen. Sluit de lekkagemelder nog niet.

3. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het bovenste lampje (Status) en het onderste lampje (Online) branden groen.

4. Druk minimaal 7 seconden op de knop "Reset" aan de zijkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het bovenste lampje (Status) groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

5. Druk op de aanmeldknop van de lekkagemelder. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer de lekkagemelder succesvol is aangemeld. De huiscentrale geeft 2 pieptonen als de lekkagemelder al succesvol was aangemeld.

6. Plaats de kap terug door de twee schroeven aan de boven- en onderkant vast te draaien.

7. Druk nogmaals op de knop "Reset" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

8. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten de aangemelde lekkagemelder verschijnen.

Tip: Voorzie de lekkagemelder van een naam die makkelijk te herkennen is, bijvoorbeeld de plaatsingslocatie. Dit is zeker handig wanneer je meerdere lekkagemelders gebruikt.

Monteren van de lekkagemelder

Plaats de lekkagemelder in de ruimte waar de kans op lekkage groot is. Test altijd eerst met de afstandsbediening of de gewenste plek binnen het bereik van de huiscentrale valt.

Als dat zo is, ga je als volgt te werk:

1. Plaats de sensor voorzichtig in het meegeleverde bevestigingsmateriaal (grijze klem met plakstrip). Zorg dat de beide metalen pennetjes vrij liggen op de plek waar de kans op lekkage groot is.

2. Verwijder de achterkant van de kleefstrip op het bevestigingsmateriaal en druk deze krachtig vast op de gewenste plek en hoogte.

3. De bewegingsmelder kan of met de schroeven worden bevestigd of worden geplaatst op de gewenste locatie.


Testen

Om een juiste werking van de lekkagemelder te controleren is het aan te raden het te testen.

Maak watercontact met de sensor van de lekkagemelder. Wanneer het alarm geactiveerd wordt, is de lekkagemelder correct geïnstalleerd.


Onderhoud

De lekkagemelder wordt gevoed door vier 1,5V AAA alkalinebatterijen. De batterijen vind je hier.

Afhankelijk van het gebruik hebben de batterijen een gemiddelde levensduur van 2-4 jaar. De Lekkagemelder geeft zelf aan wanneer de batterijen bijna leeg zijn .Als de batterij nog ongeveer een maand voeding heeft krijg je de volgende meldingen wanneer je de WoonVeilig Beveiligingsdienst hebt:

1. In je WoonVeilig account vind je onder het tabblad "Alarmmeldingen" de melding "Batterij bijna leeg".

2. Per sms, telefonisch of per e-mail ontvang je eenmalig een waarschuwing.

3. Op de huiscentrale knippert het lampje “Status” rood/groen. Nadat de batterij is vervangen zal de huiscentrale weer in de normale status terugkeren.


Onderhoudspagina

Naast dat je op diverse mogelijkheden op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:

1. Open de WoonVeilig App

2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.

3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.


Hoe vervang je de batterijen van de lekkagemelder?

De batterij voor de Lekkagemelder vind je hier.

  1. Controleer of het alarm is uitgeschakeld.

  2. Draai de twee schroeven aan de boven- en onderkant van de lekkagemelder los en verwijder de kap.

  3. Verwijder de lege batterijen.

  4. Wacht 5 minuten, druk op de aanmeldknop van de lekkagemelder om de laatste reststroom te verwijderen.

  5. Plaats de vier nieuwe 1,5V AAA batterijen. Let op de juiste positie van de polen.

  6. Plaats de kap terug en draai de twee schroeven aan de boven- en onderkant weer vast.

Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld.

Ga direct naar mijn beveiligingsadvies