Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


Direct gewaarschuwd bij brekend glas

Werking van de Glasbreukmelder

Met de akoestische Glasbreukmelder voorkom je inbraken preventief. Je krijgt namelijk direct een melding wanneer een glas in een raam of deur wordt ingegooid, ook wanneer een potentiële inbreker nog niet binnen is.

De Glasbreukmelder heeft een bereik van 360° en is bij uitstek geschikt om een volledige ruimte met veel glas te beveiligen. Met één melder beveilig je namelijk een gehele ruimte tegen brekend glas uit ramen en deuren. Zo wordt je altijd direct gewaarschuwd, óók bij een poging tot inbraak.

De Glasbreukmelder plaats je onopvallend op maximaal 6 meter afstand van de te beveiligen ramen en deuren. Hij kan niet worden gestoord door gordijnen of luxaflex. Ook kan er geen valse melding ontstaan want de Glasbreukmelder reageert alleen op brekend glas uit ramen en deuren (bijvoorbeeld niet op een kopje dat breekt) in de betreffende ruimte.

> Naar de Glasbreukmelder


Installeren

Het installeren van de akoestische glasbreukmelder is zo gefikst en je pakt het als volgt aan:

Het aanmelden van de glasbreukmelder op het alarmsysteem

1. Verwijder de kap van de akoestische glasbreukmelder door deze in een rechte beweging van de melder af te trekken.

2. Plaats de batterij in het batterijvak. Let op de juiste positie van de polen. Als de batterij correct is geplaatst dan licht het interne LED-lampje 1 seconde op.

3. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het bovenste lampje (Status) en het onderste lampje (Online) branden groen.

4. Druk minimaal 5 seconden op de knop "Reset" aan de zijkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het bovenste lampje (Status) groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

5. Druk op de aanmeldknop van de akoestische glasbreukmelder. Het interne LED-lampje van de akoestische glasbreukmelder licht 1 seconde op. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer de akoestische glasbreukmelder succesvol is aangemeld. De huiscentrale geeft 2 pieptonen als de akoestische glasbreukmelder al succesvol was aangemeld. Plaats de kap van de akoestische glasbreukmelder terug.

6. Druk nogmaals gedurende minimaal 5 seconden op de knop "Reset" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

7. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten de aangemelde akoestische glasbreukmelder verschijnen.

Tip: Verander de naam van de akoestische glasbreukmelder zodat de akoestische glasbreukmelder makkelijk te herkennen is.


Het monteren van de akoestische glasbreukmelder

Plaats de akoestische glasbreukmelder in de ruimte waar de kans op glasbreuk groot is. Test altijd eerst met de afstandsbediening of de gewenste plek binnen het bereik van de huiscentrale valt.

Andere belangrijke richtlijnen om in de gaten te houden, zijn:

*Plaats de melder op minimaal 1 meter afstand en maximaal 7 meter afstand van de te beveiligen ramen, en op minimaal 1,2 meter afstand van geluidsbronnen zoals een televisie, luidspreker of toegangsdeur.

*Plaats de melder op een stabiel oppervlak in het zicht van de ramen die beveiligd moeten worden. Dit kan op de muur of het plafond zijn.

*Vermijd ruimtes kleiner dan 3 x 3 meter.

*Vermijd ruimtes waar geluidsdempende gordijnen of gesloten houten shutters hangen.

*Vermijd ruimtes in de buurt van glas- en vuilnisbakken.

Montage instructies:

1. De akoestische glasbreukmelder kan of met het klittenband of met de schroeven worden bevestigd.

2. Voor bevestiging met schroeven: a. Gebruik de montagegaten in de akoestische glasbreukmelder om de te boren gaten op de muur of het plafond te markeren. b. Boor de gaten en gebruik de pluggen voor een gipsen of stenen muur. c. Schroef de akoestische glasbreukmelder vast op de muur of het plafond.

Let op: het klittenband kan maar één keer worden gebruikt en is alleen geschikt voor een schone, vetvrije en gladde ondergrond.


Onderhoud

In de Glasbreukmelder zit een LS14250 batterij of een CR17345 batterij. Dit is afhankelijk van welk type Glasbreukmelder je hebt.

Glasbreukmelder (GLB-15)

Ziet jouw Glasbreukmelder eruit, zoals op de afbeelding hiernaast? Dan heb je een LS14250 batterij nodig. Deze vind je hier.

Glasbreukmelder (GLB-23)

Of ziet jouw Glasbreukmelder er zo uit? Dan heb je een CR17345 batterij nodig. Deze vind je hier.

Afhankelijk van het gebruik heeft de batterij een gemiddelde levensduur van 2-4 jaar. Eén maand voordat de batterijen volledig leeg zijn, ontvang je een notificatie. Zo heb je nog voldoende tijd om de batterij te vervangen. Als de batterijen bijna leeg zijn, krijg je de volgende meldingen wanneer je de WoonVeilig Beveiligingsdienst hebt:

1. In je WoonVeilig account vind je onder het tabblad "Alarmmeldingen" de melding "Batterij bijna leeg".

2. Per sms, telefonisch of per e-mail ontvang je eenmalig een waarschuwing.

3. Op de huiscentrale brandt het middelste lampje (Alarm) geel. Nadat de batterij is vervangen zal de huiscentrale weer in de normale status terugkeren.


Onderhoudspagina

Naast dat je op diverse mogelijkheden op de hoogte wordt gesteld dat jouw accessoire onderhoud nodig heeft, is de melding ook terug te zien op de onderhoudspagina in de WoonVeilig App. Volg de onderstaande stappen om bij de onderhoudspagina te komen:

  1. Open de WoonVeilig App

  2. Selecteer in het menu de optie 'onderhoud'.

  3. Je ziet nu direct de verbinding- en batterijstatus van iedere accessoire die met jouw WoonVeilig Alarmsysteem is verbonden.


Hoe vervang je de batterijen van de akoestische glasbreukmelder?

1. Controleer of het alarm is uitgeschakeld.

2. Verwijder de kap van de akoestische glasbreukmelder.

3. Verwijder de lege batterij en wacht 5 minuten voordat je deze vervangt door een nieuwe batterij. Let op de juiste positie van de polen.

4. Plaats de kap van de akoestische glasbreukmelder terug.

Om er zeker van te zijn dat de akoestische glasbreukmelder na het vervangen van de batterijen goed functioneert, kun je nogmaals de testprocedure doorlopen.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de huisbeveiliging van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies