Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


WoonVeilig Slimme Stekker


Hoe werkt een Slimme Stekker?

Met de Slimme Stekker, of Smart Plug, regel je zonder moeite automatisch en op afstand het gebruik van lampen en elektrische apparaten. De Slimme Stekker schakelt automatisch in of uit afhankelijk van de stand van je alarmsysteem of volgens het door jou zelf ingestelde flexibele weekschema. Uiteraard bedien je de Slimme Stekker, net als je WoonVeilig Alarmsysteem, eenvoudig via de online omgeving en via de WoonVeilig App.

De Slimme Stekker van WoonVeilig stelt jou in staat om ontelbare Smart Home scenario’s in de praktijk te brengen:

-Laat bijvoorbeeld ‘s avonds automatisch verlichting branden als je zelf niet thuis bent om inbrekers buiten de deur te houden.

-Of beperkt met je Slimme Stekker je stroomverbruik en voorkom brand door elektrische apparaten automatisch uit te laten schakelen als je het alarmsysteem aan zet.

Welk scenario je ook bedenkt, met de Slimme Stekker creëer je het eenvoudig helemaal zelf.

Onderdelen van de Slimme Stekker van WoonVeilig

1. Statuslampje & Schakelaar:

Geeft de status van de Slimme stekker weer en fungeert als schakelaar voor de Slimme stekker.


Installeren

Het installeren van de Slimme Stekker heb je zo voor elkaar. Ga als volgt te werk:

Aansluiten Slimme Stekker

1. Steek de Slimme Stekker in het stopcontact. Het statuslampje knippert 1 keer flauw en 2 keer fel om aan te geven dat de Slimme stekker correct in het stopcontact zit.

2. Druk op de schakelaar voor tenminste 10 seconden. Als het statuslampje langzaam knippert, is de Slimme stekker klaar voor installatie.

De Slimme Stekker aanmelden op het alarmsysteem

1. Log in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Comfort".

2. Klik op "Slimme Stekker toevoegen". De huiscentrale zendt nu de installatiegegevens naar de Slimme Stekker. Als het statuslampje van de Slimme stekker drie keer snel knippert, ontvangt de Slimme Stekker de installatiegegevens van de huiscentrale. Het statuslampje gaat uit om aan te geven dat de Slimme stekker succesvol is aangemeld op het WoonVeilig Alarmsysteem.

Let op: De Slimme Stekker blijft maximaal 3 minuten in de installatiemodus. Binnen 3 minuten moet de Slimme stekker de installatiegegevens hebben ontvangen anders moet stap 2 worden herhaald.Het instellen van de Slimme Stekker

Het aanpassen van de instellingen van de Slimme Stekker kan in de online omgeving maar ook heel gemakkelijk in de WoonVeilig App.

Zo kan je onder andere de naam van de accessoire aanpassen en de accessoire verwijderen. Daarnaast kan je aangeven wanneer de Slimme Stekker in-/uitgeschakeld moet worden en bij welke alarmstatus (aan, gedeeltelijk aan of uit).

Zo kan je bijvoorbeeld de verlichting automatisch laten aangaan tijdens een alarm maar ook automatisch uitgaan wanneer het alarm aan wordt gezet.

Daarnaast is het in de WoonVeilig mogelijk om een weekschema in te stellen voor de Slimme Stekker(s).


Aanpassen in de Online Omgeving

1. Log in op je WoonVeilig account om de Slimme stekker naar wens in te stellen.

2. Ga naar het tabblad "Comfort"

3. Klik op "Instellingen aanpassen".

Op de pagina zie je vervolgens een overzicht van de instellingen en een handige uitleg over het gebruik van de Slimme Stekker


Aanpassen in de WoonVeilig App.

Het aanpassen van de instellingen van de Slimme Stekker kan in de WoonVeilig App als volgt:

  1. Open de WoonVeilig App

  2. Ga naar het menu en klik op 'instellingen'

  3. Klik nu op 'instellen accessoires'

  4. Vervolgens selecteer je de Slimme Stekker


Testen

Om een juiste werking van de Smart Plug te controleren is het aan te raden het te testen.


Sluit een elektrisch apparaat aan op de Smart Plug, bijvoorbeeld een lamp, om de werking van de Smart Plug te testen. De Smart Plug kan handmatig en automatisch worden bediend:

- Automatisch

Zet de Smart Plug handmatig op "Aan". Zet het alarmsysteem aan met het bedieningspaneel, de afstandsbediening, via je WoonVeilig Account of via de app. Wanneer de lamp uit gaat functioneert de Smart Plug correct.

- Handmatig via de Smart Plug

Druk op de schakelaar om de Smart Plug "Aan" of "Uit" te zetten. Het apparaat zal nu aan of uit gaan.

- Handmatig via je WoonVeilig account

Log in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Comfort". Klik op "Aan" om het apparaat aan te zetten. Klik op "Uit" om het apparaat uit te zetten.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires