Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen


Extra veiligheid & direct afschrikken met een binnensirene

Werking van de binnensirene

De WoonVeilig Binnensirene wordt geactiveerd op het moment dat het alarm afgaat. Er klinkt dan een zeer luide sirene van 95 decibel. Zo schrik je ongewenste indringers direct af. Daarnaast geeft de binnensirene ook geluidssignalen af wanneer het alarm wordt in- of uitgeschakeld en als er vertragingstijden zijn ingesteld.

Plaats de binnensirene bij voorkeur op een punt waar de kans op een inbraak het grootst is en waar de sirene goed hoorbaar is (bijvoorbeeld in de hal of bij de achterdeur). Je hoort dan direct wanneer het alarm afgaat maar dus ook of het alarm correct wordt in- of uitgeschakeld.

Voor een optimale werking beschikt de binnensirene ook over noodstroomvoorziening. Als de binnensirene is aangesloten op het stroomnet wordt de noodstroomvoorziening automatisch opgeladen. Mocht de stroom uitvallen of door sabotage worden onderbroken dan krijg je hiervan een melding. De binnensirene blijft op de noodstroomvoorziening nog circa 12 uur functioneren.

> Naar de Binnensirene

Onderdelen van de binnensirene:

1. Statuslampje & Aanmeldknop:

Geeft de status van de binnensirene aan en fungeert als aanmeldknop voor de binnensirene.

2. Sirene:

Heeft een maximaal volume van 95 decibel.

3. Stekker:

Om de binnensirene aan te sluiten op het 90-230V stroomnet.


Installeren

Het installeren van de binnensirene is een fluitje van een cent. Volg onderstaande stappen en je hebt het zo voor elkaar:

De binnensirene aansluiten op het stroomnet

1. Test eerst met de afstandsbediening of de gewenste plek voor de binnensirene binnen het bereik van de huiscentrale valt.

2. Steek de binnensirene in het stopcontact op de gewenste plek. Het statuslampje knippert 2 keer en er klinkt een korte pieptoon om aan te geven dat de binnensirene correct in het stopcontact zit.

De binnensirene aanmelden op het alarmsysteem

1. Controleer op de huiscentrale of het alarm is uitgeschakeld. Het bovenste lampje (Status) en het onderste lampje (Online) branden groen.

2. Druk minimaal 5 seconden op de knop "Reset" aan de zijkant van de huiscentrale. Op de huiscentrale knippert het bovenste lampje (Status) groen. De huiscentrale zoekt nu naar nieuwe accessoires.

3. Druk op de aanmeldknop van de binnensirene en laat deze los. De huiscentrale geeft een pieptoon wanneer de binnensirene succesvol is aangemeld. De huiscentrale geeft 2 pieptonen als de binnensirene al succesvol was aangemeld.

4. Druk nogmaals minimaal 5 seconden op de knop "Reset" van de huiscentrale als je geen accessoires meer wilt aanmelden. Het alarmsysteem keert terug naar de normale status.

5. Log nu in op je WoonVeilig account en ga naar het tabblad "Alarmsysteem". Hier zie je na enkele minuten de aangemelde binnensirene verschijnen.

Tip: Verander de naam van de binnensirene zodat de binnensirene makkelijk te herkennen is.Instellingen aanpassen

Het aanpassen van de instellingen van de Binnensirene kan in de online omgeving maar ook heel gemakkelijk in de WoonVeilig App.

Zo kan je onder andere de naam van de accessoire aanpassen en de accessoire verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om de bevestigingspieptoon, de vertragingstijd en het volume van de sirene aan te passen.

Het volume van de geluidssignalen voor het in- of uitschakelen van het alarm en tijdens de vertragingstijd kunnen worden ingesteld op hoog of laag. Druk om te schakelen van volume gedurende 3 seconden op de aanmeldknop van de binnensirene en laat deze los. Bij het loslaten van de knop klinkt een geluidssignaal als voorbeeld.

In het onderstaande overzicht zie je hoe het volumeniveau van de binnensirene standaard staat ingesteld bij verschillende functies:

*Deze functie werkt uitsluitend wanneer er minimaal één slimme rookmelder met het alarmsysteem is verbonden.

**Deze functie werkt uitsluitend wanneer er minimaal één slimme lekkagemelder met het alarmsysteem is verbonden.


Aanpassen in de online omgeving

De instellingen voor de Buitensirene met Alarmlicht vind je door het onderstaande stappenplan te volgen:

  1. Log in op je WoonVeilig Account en klik op het tabblad "Alarmsysteem".

  2. Klik onder het kopje "Accessoires" op "Instellingen aanpassen".

  3. Klik vervolgens op de betreffende Binnensirene en kies de gewenste instellingen.

  4. Klik op "Opslaan" om de instellingen op te slaan.

Aanpassen in de WoonVeilig App

Het aanpassen van de instellingen van de Binnensirene kan in de WoonVeilig App als volgt:

  1. Open de WoonVeilig App

  2. Ga naar het menu en klik op 'instellingen'

  3. Klik nu op 'instellen accessoires'

  4. Vervolgens selecteer je de Binnensirene

Testen

Om een juiste werking van de binnensirene te controleren is het aan te raden het te testen.

Schakel het alarmsysteem in met de afstandsbediening (rode knop) en veroorzaak een alarm met bijvoorbeeld een deur-/raamcontact. Wanneer de binnensirene afgaat is de binnensirene correct geïnstalleerd.


Advies of hulp nodig?

Heb je vragen of kom je ergens niet uit? Wij helpen je uiteraard graag! Veel informatie over onze accessoires vind je op de pagina veelgestelde vragen. Mocht je het antwoord op jouw vraag daar niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op:

  • Iedere werkdag zijn wij telefonisch bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur op het telefoonnummer 088-383 88 38

Andere accessoires

x

Ben je nog geen WoonVeilig klant? Ontdek nu welke beveiligingsoplossing het beste bij jou past.

Wil je weten wat jij nodig hebt voor de basis van jouw huisbeveiliging? Beantwoord dan 3 eenvoudige vragen en wij voorzien jou direct van een transparant beveiligingsadvies op maat: je weet direct welke WoonVeilig melders jij nodig hebt en wat de aanschafkosten zijn.

Start mijn adviesaanvraag

1. Hoeveel directe toegangen tot jouw woning wens je te beveiligen?

Tel hierbij alle deuren en ramen die open kunnen aan zowel de voorzijde, zijkanten en achterzijde van de woning; kortom alle toegangen waar een potentiële indringer jouw woning dus direct kan betreden. Denk ook aan de eerste/tweede verdieping: heb je bijvoorbeeld toegankelijke balkons? Neem dan ook die deuren en ramen die open kunnen mee. Een directe toegang tot jouw woning beveiligen we met een deur-/raamcontact. Daarmee krijg je direct een melding als een raam of deur geopend wordt.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

2. Hoeveel ruimtes in jouw woning zal een potentiële indringer altijd passeren?

Bedenk wat de meest aannemelijke plaats is waar een potentiële indringer jouw huis binnen kan komen en wat van daaruit de meest logische doorgangsroute van jouw huis is (veelgenoemde voorbeelden van ruimtes op de doorgangsroute: de hal, woonkamer, keuken en eventuele overloop). Een ruimte op de doorgangsroute beveiligen we met een bewegingsmelder. Wordt de ruimte waar deze hangt doorkruist dan ontvang je direct een melding.

1 2 3 4+

Een andere hoeveelheid nodig? Bij het uiteindelijke beveiligingsadvies kun je dit zelf nog aanpassen.

Vorige

Jouw persoonlijke beveiligingsadvies is bijna gereed.

Vul hieronder jouw e-mailadres in om direct jouw beveiligingsadvies te bekijken.

Vul een geldig e-mailadres in.

Jouw advies wordt samengesteld

Een moment geduld alsjeblieft

Bedankt voor het invullen van jouw gegevens

Op basis daarvan hebben wij jouw persoonlijke beveiligingsadvies opgesteld. Heb je vragen over jouw beveiligingsadvies of over de huisbeveiliging van WoonVeilig dan kun je hieronder ook direct een belafspraak inplannen met een van onze beveiligingsexperts.

Maak direct een belafspraak met onze beveiligingsexpert Ga direct naar mijn beveiligingsadvies