Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Uitgangspunten woningtype twee-onder-een-kapwoning

Op basis van jouw input vind je onderstaand het beveiligingsadvies voor een standaard type twee-onder-een-kapwoning waarbij we uitgaan van de indeling zoals hiernaast geschetst met daarbij de volgende woningkenmerken:

-Een twee-onder-een-kapwoning met een eigen oprit en garage gelegen aan een plantsoen in een rustige wijk.

-Begane grond: aan de voorzijde een gedeelde tuin met de buren. Aan de rechterzijde een oprit die leidt naar de garage. Vanaf de achterzijde van de garage is de achtertuin benaderbaar. Deze bevat aan de zijkanten en achterzijde natuurlijke en gebouwde afscheidingen. Verdere indeling: entree/hal met trap naar eerste verdieping, woonkamer met open keuken aan de voorzijde. Aan de achterzijde van de woonkamer is de achtertuin eveneens toegankelijk.

-Eerste verdieping: overloop, badkamer en 3 slaapkamers. Slaapkamer 1 bevat een raam dat open kan, slaapkamer 2 bevat 2 ramen die open kunnen en slaapkamer 3 bevat een raam dat niet open kan.

Het buitendomein

Zoals bij ieder woningtype starten we bij de beveiligingsoplossing van een twee-onder-een-kapwoning met een scan van de buitenzijde van het object. Door te concentreren op inbraakpreventie voorkom je dat een potentiële indringer binnenkomt. We beginnen met de plaatsen waar het risico op een inbraak het grootste is: de directe toegangen naar de twee-onder-een-kapwoning; denk hierbij naast deuren ook aan alle ramen die geopend kunnen worden.

Bij deze twee-onder-een-kapwoning betreft het:

  • 1 voordeur.
  • 1 deur naar de achtertuin.
  • 1 raam dat open kan op slaapkamer 1.
  • 2 ramen die open kunnen op slaapkamer 2.

Dus om de buitenlaag adequaat te beveiligen zijn er in dit geval 5 deur-/raamcontacten nodig.

Zichtbare beveiliging

In dit voorbeeldadvies plaatsen we in de blinde hoek tussen voorzijde garage en de rechterzijkant van de woning 1 HD Buitencamera waarmee je de toegang tot de garage, de oprit en deel van de voortuin in de gaten houdt. Ook aan de achterzijde van de woning plaatsen we 1 HD Buitencamera aan de gevel waarmee je dag en nacht overzicht hebt op de achtertuin, afscheidingen en eventuele bijgebouwen.

Optioneel kun je aan de voorzijde van de woning ook nog een Buitensirene met Alarmlicht plaatsen voor extra hoorbare en zichtbare beveiliging. Doe dit echter wel in goed overleg met jouw directe buren en let eveneens op de geldende voorschriften van jouw gemeente omtrent buitensirenes.

Het binnendomein

Van de beveiliging van de buitenlaag, gaan we naar de binnenzijde van de twee-onder-een-kapwoning. Om te kunnen beoordelen welke accessoires er in het appartement nodig zijn, is het belangrijk om te bedenken welke punten een potentiële indringer altijd zal passeren wanneer deze (onverhoopt) toegang heeft verkregen tot het appartement.

In dit geval voorzien we de woonkamer aan de rechter achterzijde met 1 bewegingsmelder. Een indringer zal altijd via de hal of via de deur aan de achterzijde de woonkamer betreden en op zijn pad de bewegingsmelder kruisen. Op weg naar boven zal de indringer altijd langs de overloop komen, vandaar dat we daar links onderin de hoek ook 1 bewegingsmelder plaatsen. Om de aangrenzende garage te beveiligen, plaatsen we eveneens 1 bewegingsmelder links onderin de hoek waarmee we de hele oppervlakte inclusief toegangen afdekken.

Brandveiligheid Uitgaande van de toekomstige verplichting dat op iedere verdieping van een woning minimaal een rookmelder moet hangen, plaatsen we in dit voorbeeld 2 slimme rookmelders: 1 in de hal op de begane grond (zoveel mogelijk in de buurt van de meterkast) en 1 op de overloop van de eerste verdieping.

Voor optimale brandveiligheid is het aan te raden om eveneens rookmelders te plaatsen in de slaapkamers en woonkamer. Let er in de laatste ruimte wel op dat de rookmelder nooit te dicht bij de keuken hangt (in verband met afzuiging en stoom) maar juist verder de ruimte in en zoveel mogelijk in de buurt van elektrische apparaten waar de kans op brand het grootst is.

Benodigdheden

Afgaand op bovenstaande beveiligingsadvies zijn de volgende zaken nodig om dit advies op te volgen. Daarin maken we onderscheid tussen het WoonVeilig Basispakket (dit is het startpunt van de huisbeveiliging) en aanvullende accessoires.


Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de genoemde accessoires uit het beveiligingsadvies heeft het WoonVeilig Alarmsysteem nog tal van andere melders waarmee je jouw woning nog slimmer en veiliger maakt; huisbeveiliging precies zoals jij het zelf wenst. Denk bijvoorbeeld aan:

Advies op maat

Na het bestuderen van het bovenstaande beveiligingsadvies voor een twee-onder-een-kapwoning alsnog niet zeker van wat je precies nodig hebt voor jouw woning? Dan kunnen wij uiteraard ook een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat voor je opstellen. Klik hier om een persoonlijk beveiligingsadvies aan te vragen.