Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Uitgangspunten woningtype hoekwoning

Op basis van jouw input vind je onderstaand het beveiligingsadvies voor een standaard type hoekwoning waarbij we uitgaan van de indeling zoals hiernaast geschetst met daarbij de volgende woningkenmerken:

-Hoekwoning met een eigen oprit op een ruim perceel gelegen in een woonwijk aan een drukke straat.

-Begane grond: aan de voorzijde een tuin met afscheiding naar de buren links. Aan de rechterzijde een oprit met houten poort die naar de achtertuin leidt. Verdere indeling: hal met trap naar eerste verdieping, woonkamer met open haard en open keuken. En een bijkeuken die naar de achtertuin leidt.

-Eerste verdieping: overloop, badkamer en 3 slaapkamers met ieder een klein klepraam en verder geen ramen die open kunnen.

Het buitendomein

Zoals bij ieder woningtype starten we bij de beveiligingsoplossing van een hoekwoning met een scan van de buitenzijde van het object. Door te concentreren op inbraakpreventie voorkom je dat een potentiële indringer binnenkomt. We beginnen met de plaatsen waar het risico op een inbraak het grootste is: de directe toegangen naar de hoekwoning; denk hierbij naast deuren ook aan alle ramen die geopend kunnen worden.

Bij deze hoekwoning betreft het:

  • 1 voordeur.
  • 1 bijkeukendeur naar de achtertuin.

Dus om de buitenlaag adequaat te beveiligen zijn er in dit geval 2 deur-/raamcontacten nodig.

Zichtbare beveiliging

In dit voorbeeldadvies kiezen we ervoor om op de begane grond aan de voorzijde van het huis 1 HD Buitencamera te plaatsen. Daarmee heb je altijd zicht op wat er zich op de oprit en bij jouw voordeur afspeelt. Optioneel kun je aan de voorzijde van het huis ook nog een Buitensirene met Alarmlicht plaatsen voor extra hoorbare en zichtbare beveiliging. Let daarbij wel op de voorschriften van jouw gemeente in verband met sirenes.

Aan de achterzijde van de hoekwoning plaatsen we eveneens 1 HD Buitencamera aan de achtergevel waarmee je zicht houdt op de achtertuin (en eventueel tuinhuis) en wie er eventueel via de zijkant achterom komt. Let er bij het cameragebruik wel op de camera’s uitsluitend op jouw eigen terrein gericht zijn en nooit op de openbare ruimte.

Naast de WoonVeilig melders is het ook zaak dat de deuren en ramen van de hoekwoning over goed hang- en sluitwerk beschikken. Het best mogelijke hang- en sluitwerk is SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd en verkrijgbaar in drie gradaties: 1 ster: standaard inbraakwerend, 2 sterren: zwaar inbraakwerend, 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend. Daarmee zet je ook extra stappen op het gebied van inbraakpreventie doordat je het een potentiële indringer nog moeilijker maakt om binnen te komen.

Het binnendomein

Van de beveiliging van de buitenlaag, gaan we naar de binnenzijde van de hoekwoning. Om te kunnen beoordelen welke accessoires er in het appartement nodig zijn, is het belangrijk om te bedenken welke punten een potentiële indringer altijd zal passeren wanneer deze (onverhoopt) toegang heeft verkregen tot het appartement.

In dit voorbeeld plaatsen we daarom 1 bewegingsmelder linksvoor in de woonkamer. Een indringer zal altijd via de hal of bijkeuken de woonkamer betreden. Omdat er zich op de eerste verdieping nauwelijks ramen bevinden die geopend kunnen worden, voorzien we de 3 slaapkamers ieder met 1 bewegingsmelder.

Brandveiligheid Uitgaande van de toekomstige verplichting dat op iedere verdieping van een woning minimaal een rookmelder moet hangen, plaatsen we in dit voorbeeld 2 slimme rookmelders: 1 in de hal op de begane grond (zoveel mogelijk in de buurt van de meterkast) en 1 op de overloop van de eerste verdieping. Omdat de woonkamer ook een open haard bevat, plaatsen we daar ook 1 koolmonoxidemelder in de buurt. Deze waarschuwt namelijk direct bij een te hoge concentratie CO in de lucht.

Voor een nog betere brandveiligheid kun je er voor kiezen om ook rookmelders te plaatsen in de slaapkamers en woonkamer. Let er in de laatste ruimte wel op dat de rookmelder niet te dicht bij de open keuken hangt in verband met afzuiging en stoom.

Benodigdheden

Afgaand op bovenstaande beveiligingsadvies zijn de volgende zaken nodig om dit advies op te volgen. Daarin maken we onderscheid tussen het WoonVeilig Basispakket (dit is het startpunt van de huisbeveiliging) en aanvullende accessoires.


Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de genoemde accessoires uit het beveiligingsadvies heeft het WoonVeilig Alarmsysteem nog tal van andere melders waarmee je jouw woning nog slimmer en veiliger maakt; huisbeveiliging precies zoals jij het zelf wenst. Denk bijvoorbeeld aan:

Advies op maat

Na het bestuderen van het bovenstaande beveiligingsadvies voor een hoekwoning alsnog niet zeker van wat je precies nodig hebt voor jouw woning? Dan kunnen wij uiteraard ook een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat voor je opstellen. Klik hier om een persoonlijk beveiligingsadvies aan te vragen.