Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Uitgangspunten woningtype vrijstaande woning

Op basis van jouw input vind je onderstaand het beveiligingsadvies voor een standaard type vrijstaande woning waarbij we uitgaan van de indeling zoals hiernaast geschetst met daarbij de volgende woningkenmerken:

-Een landelijk gelegen vrijstaande woning omgeven door groen in de vorm van tuin en aangrenzende weilanden. Gelegen aan een rustige landweg met uitzicht over water en landerijen.

-Begane grond: Een brede oprit leidt naar de voorzijde van de garage en de voordeur. Ruime entree/hal met toegang tot de garage (met achterdeur naar buiten), een slaapkamer, de leefkeuken (met openslaande deuren) en de eerste verdieping. De keuken geeft toegang tot de woonkamer en de bijkeuken met deur naar buiten.

-Eerste verdieping: overloop, badkamer en 4 slaapkamers. Slaapkamer 1 bevat aan de linker- en achterzijde een raam dat open kan, slaapkamer 2 en 3 bevatten 1 raam dat open kan (sp. 3 nog een die niet open kan) en op slaapkamer 4 kan het middelste van de 3 ramen open.

Het buitendomein

Zoals bij ieder woningtype starten we bij de beveiligingsoplossing van een vrijstaande woning met een scan van de buitenzijde van het object. Door te concentreren op inbraakpreventie voorkom je dat een potentiële indringer binnenkomt. We beginnen met de plaatsen waar het risico op een inbraak het grootste is: de directe toegangen naar de vrijstaande woning; denk hierbij naast deuren ook aan alle ramen die geopend kunnen worden.

Bij deze vrijstaande woning betreft het:

  • 1 voordeur.
  • 1 achterdeur vanuit de garage.
  • 1 slaapkamerraam op de begane grond.
  • 1 achterdeur vanuit de bijkeuken.
  • openslaande deuren vanuit de keuken.
  • 2 te openen ramen op slaapkamer 1.
  • 1 te openen raam op slaapkamer 2.
  • 1 te openen raam op slaapkamer 3.
  • 1 te openen raam op slaapkamer 4.

Dus om de buitenlaag adequaat te beveiligen zijn er in dit geval 9 deur-/raamcontacten nodig.

Zichtbare beveiliging In dit voorbeeldadvies plaatsen we 1 HD Buitencamera in de hoek rechts van de voordeur waarmee we zicht houden op zowel de voorzijde van de garage als op de voordeur. Daarnaast plaatsen we ook 1 HD Buitencamera aan de achterzijde in de hoek tussen de slaapkamer en de bijkeuken en 1 HD buitencamera aan de rechterkant van de woning met goed zicht op het gebied rondom de openslaande deuren. Omdat deze vrijstaande vrij afgelegen ligt, is het van belang dat als er een poging tot inbraak is, dit wel de aandacht trekt van de omgeving. Vandaar dat we aan de voorzijde van de woning ook 1 Buitensirene met Alarmlicht plaatsen voor extra hoor- en zichtbaarheid.

Naast de WoonVeilig melders is het ook zaak dat alle deuren en ramen van de vrijstaande woning over goed hang- en sluitwerk beschikken. Het best mogelijke hang- en sluitwerk is SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd en verkrijgbaar in drie gradaties: 1 ster: standaard inbraakwerend, 2 sterren: zwaar inbraakwerend, 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend. Daarmee zet je ook extra stappen op het gebied van inbraakpreventie doordat je het een potentiële indringer nog moeilijker maakt om binnen te komen.

Het binnendomein

Van de beveiliging van de buitenlaag, gaan we naar de binnenzijde van deze vrijstaande woning. Om te kunnen beoordelen welke accessoires er in het appartement nodig zijn, is het belangrijk om te bedenken welke punten een potentiële indringer altijd zal passeren wanneer deze (onverhoopt) toegang heeft verkregen tot het appartement.

In dit geval voorzien we de hal/entree van 1 Bewegingsmelder omdat een centraal punt in de woning is om naar de andere ruimtes te komen. Daarnaast plaatsen we ook 1 Bewegingsmelder linksonder in de garage, 1 Bewegingsmelder in de keuken en 1 Bewegingsmelder in de woonkamer. Aangezien de woonkamer een grote hoeveelheid ramen bevat die niet open kunnen, is het ook nog een optie om in deze ruimte te werken met een Akoestische Glasbreukmelder.

Op de eerste verdieping plaatsen we 1 Bewegingsmelder op de overloop omdat deze ruimte ook altijd gekruist zal worden om toegang te krijgen naar de andere ruimtes. En omdat we alle ramen (die open kunnen) ook reeds hebben voorzien van deur-/raamcontacten kan de eerste verdieping daarmee volstaan. Dat biedt tevens het voordeel dat je in de ruimtes met deur-/raamcontacten vrij kunt rondlopen wanneer het alarmsysteem op de ‘Gedeeltelijk aan’-stand staat.

Brandveiligheid Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om iedere verdieping van een woning minimaal 1 rookmelder te hebben. Gelet op de grote oppervlakte van deze vrijstaande woning, plaatsen we 1 Slimme Rookmelder in de hal (in de buurt van de meterkast) en 1 Slimme Rookmelder in de woonkamer (zoveel mogelijk in de buurt van elektronica of andere brandbare zaken). Op de eerste verdieping plaatsen we 1 Slimme Rookmelder op de overloop (meest centrale plek en dus goed hoorbaar). Voor optimale brandveiligheid is het aan te raden om eveneens rookmelders te plaatsen in de overige slaapkamers. Op die manier wordt iedereen in de woning gealarmeerd bij brand.

Benodigdheden

Afgaand op bovenstaande beveiligingsadvies zijn de volgende zaken nodig om dit advies op te volgen. Daarin maken we onderscheid tussen het WoonVeilig Basispakket (dit is het startpunt van de huisbeveiliging) en aanvullende accessoires.


Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de genoemde accessoires uit het beveiligingsadvies heeft het WoonVeilig Alarmsysteem nog tal van andere melders waarmee je jouw woning nog slimmer en veiliger maakt; huisbeveiliging precies zoals jij het zelf wenst. Denk bijvoorbeeld aan:

Advies op maat

Na het bestuderen van het bovenstaande beveiligingsadvies voor een appartement alsnog niet zeker van wat je precies nodig hebt voor jouw woning? Dan kunnen wij uiteraard ook een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat voor je opstellen. Klik hier om een persoonlijk beveiligingsadvies aan te vragen.