Uw winkelwagen is leeg.
Verder winkelen

Uitgangspunten woningtype appartement

Op basis van jouw input vind je onderstaand het beveiligingsadvies voor een standaard type appartement waarbij we uitgaan van de indeling zoals hiernaast geschetst met daarbij de volgende woningkenmerken:

-Een driekamerappartement dat zich op de 1e verdieping van een appartementencomplex bevindt.

-De voordeur van het appartement komt uit op de galerij die vervolgens naar het trappenhuis/lift leidt en op de begane grond van het pand bevindt zich een centrale entree.

-Vanuit slaapkamer 2 en de woonkamer van het appartement is het balkon aan de achterzijde direct te betreden.


Het buitendomein

Zoals bij ieder woningtype starten we bij de beveiligingsoplossing van een appartement met een scan van de buitenzijde van het object. Door te concentreren op inbraakpreventie voorkom je dat een potentiële indringer binnenkomt. We beginnen met de plaatsen waar het risico op een inbraak het grootste is: de directe toegangen naar het appartement; denk hierbij naast deuren ook aan alle ramen die geopend kunnen worden.

Bij dit appartement betreft het:

  • 1 voordeur.
  • 1 raam dat open kan aan de achterzijde in slaapkamer 2.
  • 1 balkondeur.

Dus om de buitenlaag adequaat te beveiligen zijn er in dit geval 3 deur-/raamcontacten nodig.

Zichtbare beveiliging

Omdat we er in dit voorbeeld vanuit gaan dat het appartement zich op de 1e verdieping van een appartementencomplex bevindt, is de noodzaak voor zichtbare beveiliging in de vorm van een buitencamera of buitensirene met alarmlicht minder aanwezig (sterker nog: in een appartementencomplex zul je waarschijnlijk met de VVE moeten afstemmen wat er al dan niet aan gevels bevestigd mag worden). Wil je toch kunnen zien wat er in je appartement gebeurd dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor een HD Binnencamera.

Extra tip: naast de deur-/raamcontacten is het ook zaak dat de deuren en ramen over goed hang- en sluitwerk beschikken. Het best mogelijke hang- en sluitwerk is SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) gecertificeerd en verkrijgbaar in drie gradaties: 1 ster: standaard inbraakwerend, 2 sterren: zwaar inbraakwerend, 3 sterren: extra zwaar inbraakwerend. Daarmee zet je ook extra stappen op het gebied van inbraakpreventie doordat je het een potentiële indringer nog moeilijker maakt om binnen te komen.


Het binnendomein

Van de beveiliging van de buitenlaag, gaan we naar de binnenzijde van het appartement. Om te kunnen beoordelen welke accessoires er in het appartement nodig zijn, is het belangrijk om te bedenken welke punten een potentiële indringer altijd zal passeren wanneer deze (onverhoopt) toegang heeft verkregen tot het appartement.

In dit voorbeeld plaatsen we daarom 1 bewegingsmelder in de hal omdat deze ruimte vrijwel altijd gepasseerd zal worden. Daarnaast plaatsen we ook 1 bewegingsmelder in de ruimte met de grootste oppervlakte waarvan het aannemelijk is dat een indringer er zal komen; in dit geval de woonkamer.

Omdat het WoonVeilig Alarmsysteem ook een ‘Gedeeltelijk aan’ stand heeft (hiermee bepaal je zelf welke accessoires actief moeten zijn als je bijvoorbeeld slaapt), kiezen we er in dit advies voor om geen bewegingsmelders in de slaapkamer te plaatsen.

Brandveiligheid

Uitgaande van de toekomstige verplichting dat op iedere verdieping van een woning minimaal een rookmelder moet hangen, plaatsen we in dit voorbeeld 1 slimme rookmelder op de meest centrale plaats in het appartement zodat deze goed hoorbaar is. Voor een nog betere brandveiligheid kun je er voor kiezen om ook rookmelders te plaatsen in de slaapkamers en woonkamer. Let er in de laatste ruimte wel op dat de rookmelder niet te dichtbij de keuken hangt in verband met afzuiging en stoom.

Benodigdheden

Afgaand op bovenstaande beveiligingsadvies zijn de volgende zaken nodig om dit advies op te volgen. Daarin maken we onderscheid tussen het WoonVeilig Basispakket (dit is het startpunt van iedere huisbeveiliging) en aanvullende accessoires.


Uitbreidingsmogelijkheden

Naast de genoemde accessoires uit het beveiligingsadvies heeft het WoonVeilig Alarmsysteem nog tal van andere melders waarmee je jouw woning nog slimmer en veiliger maakt; huisbeveiliging precies zoals jij het zelf wenst. Denk bijvoorbeeld aan:

Advies op maat

Na het bestuderen van het bovenstaande beveiligingsadvies voor een appartement alsnog niet zeker van wat je precies nodig hebt voor jouw woning? Dan kunnen wij uiteraard ook een vrijblijvend beveiligingsadvies op maat voor je opstellen. Klik hier om een persoonlijk beveiligingsadvies aan te vragen.